Har du lagt merke til at det begynner å bli litt lysere på ettermiddagen? Det er skikkelig deilig. Det er denne ukemenyen også. Her er det forhåpentligvis noe for enhver smak. Jeg holder meg til kjøttfri mandag, og denne uka starter vi med en god fiskesandwich med ertemos. I oppskriften bruker jeg flyndre, men du kan bytte fiskeslaget med hva du har tilgengelig.

Jeg håper du får en god uke, og husk; Nyt livet og nyt maten!

Ukemeny for uke 4

Mandag 20. januar – Fiskesandwich

Med en fiskefilet for hånd er du ikke langt unna disse supergode sandwichene. I oppskriften bruker jeg rødspette, men du kan selvfølgelig bruke det du har for hånd.

Ukemeny for uke 4

 

Tirsdag 21. januar – Pannekaker med blåbærsyltetøy

Jeg bruker både litt sammalt mel og havregryn i pannekakerøra mi uten at det resulterer i kjedelige pannekaker. Disse har en tendens til å forsvinne fortere enn svint.

Ukemeny for uke 4

 

Onsdag 22. januar – Kyllingsnitsel med salviesmør

Dette både ser og smaker som den beste helgematen, men er enkel og kjapp nok til også å være midtukemat!

Ukemeny for uke 4

 

Torsdag 23. januar – Kyllingsuppe med ris

Når jeg lager denne kyllingsuppa, bruker jeg stavmikser for å få en jevn suppe hvor kyllingen er det eneste som er i biter. Men det er ikke noe i veien for å ha en tynnere suppe hvor også grønnsakene og risen er i biter.

Ukemeny for uke 4

 

Fredag 24. januar – Hjemmelagd sushi

Jeg har lest et sted at sushi er den nye kommende fredagsmattrenden. Har du lyst til å være med å være trendsetter du også?

Ukemeny for uke 4

 

Lørdag 25. januar – Italiensk pizza med tynn bunn

Kjevle deigen så tynt ut som du greier og bruk så høy varme som mulig når du steker disse italienske pizzaene. Enjoy!

Ukemeny for uke 4

 

 

Søndag 26. januar – Vintergryte med bacon og pølser

Denne gryta kan enten småkoke ferdig på stekeplata i 1 ½ time eller den kan settes i stekeovnen på 100 grader og stå der mange timer. En perfekt søndagsgryte med andre ord.

Ukemeny for uke 4

 

Ukens dessert – Kvæfjordkake

Som de fleste av Norges befolkning, elsker jeg også Kvæfjordkake – eller «verdens beste» som den også heter.

Ukemeny for uke 4

 

Ukens gjærbakst – Skolebrød

Tenk å kunne sette tenna i et skikkelig saftig skolebrød fylt av deilig vaniljekrem og med masse kokos på toppen!

Ukemeny for uke 4

En riktig god uke til deg!

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *