Rød i kinna etter aking eller skitur, eller rett og slett bare lyst på en god, varm drikke. Varm sjokolade med krem er tingen!

Når du lager drikken med så mye sjokolade som jeg gjør her, blir den kraftig både i smaken og mektig å drikke. Og så er det jo så godt med lett pisket krem på toppen – og kanskje litt finhakket sjokolade oppå toppen igjen! Nam! Kos deg!

Varm sjokolade med krem

til 2 personer

100 g mørk sjokolade
5 dl melk, velg selv om du vil ha H-melk eller lettmelk
1 ts vaniljesukker
2 dl kremfløte

Hakk opp sjokoladen og ha 80 gram i en kjele sammen med melken. Varm det opp til kokepunktet.

Varm den på forholdsvis svak varme til den når kokepunktet. Pisk rundt noen gangen, båre for å forsikre deg om at det ikke setter seg fast i bunnen og for å røre ut sjokoladen skikkelig. Hell det over i en kopp eller et glass.

Mens sjokoladen varmes opp, kan du piske kremen. Pisk den til den blir akkurat passe luftig – du skal stoppe piskingen før den blir stiv.

Ha kremen oppå sjokoladen og dryss resten av den hakkede sjokolade på toppen.

Kos deg!

 

Print Friendly, PDF & Email

Readers comments

    • Takk, Charlotte!
      Det er veldig lenge siden jeg kjøpte det, men innbiller meg at det er kjøpt på Lagerhaus i Grensen i Oslo sentrum.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *