Jeg fant plutselig ut at jeg ikke hadde oppskrift på varm sjokolade med krem her på bloggen, og det må man jo ha i disse kalde vintertider. Rød i kinna etter aking eller skitur, eller rett og slett bare lyst på en god, varm drikke. Varm sjokolade med krem er tingen!

Når du lager drikken med så mye sjokolade som jeg gjør her, blir den kraftig både i smaken og mektig å drikke. Du trenger derfor ikke de veldig store mengdene. Jeg beregner bare 2 deslilter melk per porsjon.

Husets datter er nok svakere for o’boy-versjonen. Oppskriften hennes finner du her.

Varm sjokolade med krem!

Dette trenger du for å lage varm sjokolade med krem til 2 personer
4 dl Lett-melk eller H-melk
100 g mørk sjokolade
1 ts honning
2 dl kremfløte

Varm melka til kokepunktet i en kasserolle. I mellomtiden hakker du opp sjokoladen og pisker en luftig krem av fløten. Så snart melka er varm nok, har du i sjokoladen og honningen og rører det hele sammen.

Hell det over i passende kopper eller glass. Fordel kremen over. Pynt gjerne med litt revet sjokolade på toppen.

Varm sjokolade med krem!

Kos deg!

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *