På Starbucks – som er en stor favoritt hos enkelte hjemme hos oss – bruker de på høsten å selge pumpkin spice latte. Og ettersom det er ganske så mange mil til nærmeste utsalg, måtte jeg prøve meg på min egen versjon. Og jeg ble skikkelig fornøyd! Jeg synes denne er supergod. Den lukter jul og pepperkaker, og smaken står i stil.

Her finner du oppskriften min på vanilla bean frappuccino – også den inspirert av Starbuck’s versjon.

Har du gresskar stående etter halloween, er dette tingen å bruke dem på. Kanskje du får et ekstra bra tilbud på gresskar i butikken nå også. De vil vel bare bli kvitt gresskarene.

Her har jeg brukt butternut squash, etter flaskegresskar, men du kan veldig gjerne bruke vanlig runde gresskar også.

Jeg har laget to ulke versjoner her; én med chai-te i bunn og én med espressokaffe. Chai-te-versjonen blir litt mildere i smaken. Jeg synes begge to smaker aldeles smashing godt!

Oppskrift på pumpkin spice latte

Gresskaret
ca. 1 ¼ kg ferdig skrellet gresskar
½ muskatnøtt
1 ½ maple sirup eller agavesirup
50 g mykt brunt sukker
2 ts kanel
2 ts tørket ingefær
1 stjerneanis
5 nellikspiker
1 ts vaniljesukker
1 ½-2 dl kokende vann

Selve drikken i te-versjon
1 dl kokende vann
2 poser chai-te
2 ss ferdig krydret gresskarmos – se oppskriften over
1 ½ dl melk

Selve drikken i espresso-versjon
1 dl ferdig espressokaffe
2 ss ferdig krydret gresskarmos – se oppskriften over
1 ½ dl melk

sjokoladedryss på toppen

Sett stekeovnen på 200 grader-

Skrell gresskaret, del det i mindre terninger og ha det i en langpanne. Riv muskatnøtten på den fine siden av rivjernet og ha i sammen med resten av ingrediensene, unntatt vannet. Bland det godt sammen.

Dekk langpannen med alumuliumsfolie og stek gresskarbitene i 40-45 minutter til de er myke. Ha dem så over i en blender sammen med halvparten av vannet. Mos det sammen. Spe med resten av vannet til du får en tykk grøt. Du kan også bruke en stavmikser til dette.

Dette blir nok til ganske mange glass drikke og kan oppbevares i kjøleskapet i ca. 1 uke.

Når du skal lage drikken, lager du først teen eller espressoen og har i en kopp. Bland inn 2 spiseskjeer med gresskarmos og rør det sammen.

Kok opp melken. Har du en melkesteamer, er den fin å bruke. Du kan også bruke en stavmikser for å få litt luft i melken når den kommer opp til kokepunktet. Det smaker godt, bare med varmet melk som ikke er skummet også. Hell melken over te/kaffe og gresskarmos. Pynt gjerne med none sjokoladebiter. Her bruker jeg bare grønnsaksskrelleren på litt mørk sjokolade.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *