Baileys og kaffe

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Baileys og kaffe

Det er jammen ikke så mye skal til for at ting får det lille ekstra innimellom. Her har jeg rett og slett pimpet opp kopppen med Baileys og kaffe med revet sjokolade rundt kanten på glasset og en kanelstang. Skikkelig lekkert etter min mening. Godt også! Så da er det jo i grunn ganske greit.

Hvis du vil bruke glass til serveringen, som jeg gjør her, så sørg for at du har glass som tåler varmen. Jeg har opptil flere mislykkede forsøk på å bruke glass i ulikt kaliber til varm drikke. Er så utrolig kjedelig når all den varme væsken renner utover bordet. Desto lekrere når det faktisk fungerer!

Her bruker jeg potetskrelleren på et stykke mørk sjokolade. Så deler jeg opp båter av en sitron, og gnir en båt langs kanten på glasset før jeg forsiktig presser kanten ned i den revne sjokoladen.

 

baileys-og-kaffe-3

Baileys og kaffe
nok til 2 glass/kopper

3 dl nytraktet og litt mørk kaffe
1 ½ dl Baileys
20 g mørk sjokolade
1 sitronbåt
2 kanelstenger

Mens kaffen traktes, gjør du klar glassene.

Riv sjokoladen med en potetskreller og legg på et fat. Væt kanten rundt glasset med sitronsaft og dypp glasset i sjokoladen.

For å unngå å søle kaffe og Baileys rundt kanten på glasset, er det lurt å bruke en trakt når du heller det i. Kanelstangen kan du bruke som en rørepinne!

Kos deg!

kaffe-og-baileysbaileys-og-kaffe-3baileys-og-kaffe-2

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon