Oppfriskende ingefærte med sitron

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Oppfriskende ingefærte med sitron

Jeg er en stoooor te-drikker. Kopp etter kopp med svart te drikkes hver eneste dag. Ja, jeg vet at grønn te er sunnest og best for kroppen, men jeg er ingen stor fan. Etter min smak slår den svarte utgaven det grønne alternative langt ned i støvlene. Jeg var derfor spent da min venninne Barbro serverte meg ingefærte med sitron. Kom jeg til å falle for den versjonen? Her snakker vi jo ikke grønn te, bare helt naturell-te uten en eneste tilsetning. Å ja, jeg likte den skikkelig godt. Den har ennå ikke tatt den svarte teens hovedplass – og der er det nok ikke sikkert at den kommer til å gjøre heller – men den har blitt et kjærkomment tealternativ i mitt heller begrensede utvalg. På sommeren kan du bruke samme oppskriften å lage iste også! Sjekk helt nederst i saken.

Kjenner du at du holder på å bli syk? Brygg deg en kopp med ingefærte, så kanskje du greier å holde forkjølelsen eller influensaen på avstand.

Ingefærte med sitron

til 1 stor kopp

4-5 cm av en fersk ingefærrot
½ sitron
kokende vann
1 ts honning

Skjær av skallet på ingefæren før du river den på den grove siden av rivjernet. Ha det over i tekoppen. Klem ut sitronsaften og ha i. Hell over det varme vannet. Ha i honningen og rør ut.

 

Du kan også lage iste av dette. Rør ut ingefæren, sitronsaften og honningen i ½ dl kokende vann. Fyll opp med isbiter og kaldt vann. Her på bildet bruker jeg lime istedenfor sitron, og mengder med mynteblader.

Oppfriskende ingefærte med sitron

PS. Du kan også tilsette en liten dæsj med eplejuice i teen. Da får du en litt annen vri.

 

 

10 kommentarer til “Oppfriskende ingefærte med sitron”

    • Hei Ingunn! Jeg er definitivt ikke god på den ventingen selv, så jeg kan kanskje bare fjerne den fra oppskriften også 🙂
      Grunnen er at jeg har lest at de gode oljene og næringsstoffene i ingefæren kommer bedre til sin rett når vannet ikke er helt kokende.

  1. Har kokt ingefær i vann og satt i kjøleskapet. Tar litt av blandingen +litt kaldt vann og presset sitron, dette drikker jeg vær morgen. Er vitaminer kokt vekk av ingefær bitene.

    • Hei Carmen! Hvis du så hva jeg skrev på Instagram i morges, skrev jeg feil der. Jeg bare tenkte feil da jeg skrev teksten. Jeg bruker ikke hvitløk i denne, men du kan helt sikkert prøve det også 🙂

  2. Hva med honningen da? Tåler den/ nyttiggjøres den ved å ha den i den varme teen? Bare spør , jeg har lest at de gode, nyttiggjørende stoffene i honning dør ved høy temperatur . Bruker masse honning i te og varm melk, men venter å tilsette til den er «drikkevarm»😊! Hva vet du om dette ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon