Hjemmelaget ingefærte i isterninger

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 10 minutter

Porsjoner: 12

Hjemmelaget ingefærte i isterninger

Jeg digger hjemmelaget ingefærte! Og nå har jeg begynt å lage mye på én gang og så fryse ned i isterninger.

Ingefærte er, etter min mening, perfekt å drikke på morgenen hvis jeg kjenner at det river litt i halsen og på kvelden når jeg bare har lyst på en skikkelig smakfull og god kopp med te.

I tillegg til ingefær, bruker jeg bestandig sitron og litt honning i ingefærteen min. Og det å lage litt stort for å fryse ned, synes jeg er helt genialt.

Så, når jeg nå har lyst på en kopp te, er det bare å ta opp én (eller to) terninger fra fryseren og så helle okende vann over!

Når jeg skriver én eller to terninger pr kopp, er det fordi jeg varierer litt hvor sterk jeg ønsker å ha teen – og det varierer ut fra hvor store isbitformene er. Prøv deg fram for å finne hvordan du liker den best.

LES MER! Sånn lager du kjempegod ALKOHOLFRI INGEFÆRMOJITO

Når du lager hjemmelaget ingefærte i isterninger, er isterningene også supre å bruke til iste. Da heller du nok kokende vann i koppen til å løse opp isbiten, før du fyller på med isbiter og Farris. Og kanskje noen mynteblad også.

Ingredienser

Basen til ingefærteen
200 g ingefær
2 sitron
50 g honning

Til isteen
isbiter
farris
mynte

Slik lager du hjemmelaget ingefærte i isteringer

Rens ingefæren og del den i mindre biter. Ha dem i en blender sammen med saften av de to sitronene og honningen og kjør knivene rundt til det er helt most sammen.

Hell det gjennom en sil og klem ut all saften. Massen som er igjen, kan du gjerne også fryse ned og bruke neste gang du skal lage en curry eller i en god wok hvor du ønsker en herlig smak av ingefær.

Hell saften over i isterningformer og sett formen i fryseren til neste dag.

Ferdig hjemmelaget ingefærte på 1-2-3

Jeg liker best å slå løs alle isterningene, så snart de har fryst, og legge dem i en boks i fryseren. Så tar jeg bare ut én eller to terninnger og legger i en tekopp, og heller kokende vann over. Så er ingefærteen klar!

Sånn lager du isteen

Når jeg skal ha iste, heller jeg nok kokende vann over isterningen til at ingefærteen smelter. Så fyller jeg opp glasset med isbiter og Farris eller annet mineralvann. Og har jeg frisk mynte stående på benken, har jeg i noen mynteblader også.

Så da er det bare å fylle opp fryseren!

Kos deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon