De siste årene har det heldigvis kommet mange nye typer gløgg som det er mulig å kjøpe i butikken. Svenskene har ligget langt foran oss i mange år med et bredt utvalg av ulike gløgger. Kanskje ikke så rart ettersom det jo er fra dem vi har fått tradisjonen med å lage gløgg.

Jeg er veldig glad i disse lyse, litt lettere gløggene, og denne synes jeg er helt perfekt å nye en førjulskveld mens lysene blafrer i staken. Her har jeg laget den i en alkoholfri versjon, men om du vil ha alkohol i den, bruker du blandingsforholdet 6 dl god eplejuice og 4 dl hvitvin. Bruk de samme krydderne og samme fremgangsmåte, men dropp vannet. Og ta kjelen av varmen rett før den når kokepunktet.

Vil du kose deg ekstra mye, kan du servere gløggen sammen med pepperkaker med blåmuggost og honningristede valnøtter!

Eplegløgg

til 4 glass

8 dl god eplejuice
2 dl vann
2 ss honning
4 skiver ingefær
1 stjerneanis
1 vaniljestang
1 nellikspiker
1 kanelstang

Til gløggen har du juice, vann og honning i en kasserolle sammen med ingefærskivene, stjerneanisen, nellikspikeren og kanelstangen. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Ha både frø og stang i kasserollen. Kok opp. Skru av varmen og la det stå slik i 30 minutter slik at smakene får sette seg.

Varm opp gløggen igjen og server den rykende. Her pynter jeg glassene med ekstra kanelstang og stjerneanis.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *