Sushi

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Sushi

Leter du etter en syssel for hele familien? Da er sushilaging tingen! Sushi er perfekt mat for mange å lage sammen. Her er det mange små elementer som skal snekres sammen. Ingenting spesielt avansert, bare litt småplundring. Så her er det bare å samle troppene pent fordelt langsetter kjøkkenbenken eller rundt kjøkkenbordet.

Sushi

Dette trenger du for å lage nigiri og makiruller til 4 personer
500 g sushiris
6 ½ dl vann
2 ts salt
4 ss riseddik
3 ss sukker
2 ss mirin
1–2 ts wasabi
400 g laksefilet – helt fersk slik at du vet at du kan spise den rå
2–3 ss sesamfrø
1 avokado
½ rød paprika
4 noriark
syltet ingefær
soyasaus

Ha sushirisen i en bolle og hell over nok kaldt vann til at det dekker godt. Vask den. Hell den over i et dørslag og la vannet renne av. Gjenta prosessen 3–4 ganger helt til vannet forblir blankt og gjennomsiktig. Ha så risen i en kasserolle sammen med det tilmålte vannet og saltet. Kok opp. Skru umiddelbart ned varmen slik at vannet akkurat koker. Ha på lokket og la det være helt tett mens du koker.

Kok risen i 13 minutter. Ta kasserollen bort fra varmen og la kasserollen stå i 10 minutter til. Hele tiden mens lokket er pent plassert på kasserollen.

I mellomtiden blander du sammen riseddik, sukker og mirin i en bolle. Hell risen over på et stort fat og fordel den utover. Hell eddikblandingen over og bland det sammen. La risen avkjøles til romtemperatur.

Her kan du se bilder fra fremgangsmåtene. 

Sushi

Nigiri
Nigiri er de ovale risballene med en rå fiskeskive på toppen.

De lager du på følgende måte: Væt håndflatene med vann. Ta ca. 1 ss med ris og form den til en oval ball. Legg det over på et fat. Gjenta til du har 20 baller. Fordel en tynn stripe med wasabi på toppen.

Ta laksefileten og skjær så tynne skiver som du greier av den. Skjær mot hodet på fisken, da får du finest skiver. Legg én fiskeskive på toppen av hver risball. Du kan skjære opp all fisken på denne måten.

Sushi

Makiruller
Det er kjekt å ha en bambusmatte når du skal rulle disse rullene, men du kan også bruke et kjøkkenklede. Jeg bruker å kle bambusmatta mi med plastfolie slik at risen ikke setter seg sånn fast.

Del opp avokadoen og paprikaen i staver.

Fordel et tynt lag med ris på bambusmatta og legg et noriark over. Fordel ris over 2/3 av noriarket. Væt fingrene dine med vann for å klappe risen flatt og fint utover. Midt på risen fordeler du en tynn stripe med wasabi før du legger på en rad med fisk, agurk og paprika. Væt kanten av noriarket med vann. Rull opp ved å bruke bambusmatta. Start på den siden som har risen nesten helt ut. Se på bildene for en god forklaring. Rull det stramt sammen.

La rullen hvile i 10 minutter før du skjærer den i ca. 2 cm tykke skiver og plasserer på serveringsfatet. Gjenta med resten.

Sushi
Sushi
Sushi

Godt måltid!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon