For at en middag skal gå inn i syklusen over hverdagsmiddager som blir laget titt og ofte, må den oppfylle noen kriterier her hos meg:

  • Den må smake godt!
  • Den må være rask å lage
  • Den må være bra for kropp og sjel å spise
  • Og det er et stort pluss om den også gir lite oppvask – oppvasken avgjør jo hvor lang tid jeg faktisk bruker på hele middagslagingen

Når jeg lager denne middagen kan jeg krysse av på alle fire punktene! Herlig!

Laks og rotgrønnsaker i langpanne

PS! Ta utvalget av rotgrønnsaker som et utgangspunkt og ikke en fasit. Utvalget i butikken endres med årstidene.

Laks i langpanne med rotgrønnsaker og fløte
til 4 personer

8-10 små poteter, eller 4 i vanlig størrelse
1 persillerot
2-3 gulrøtter
¼ sellerirot
1 liten polkabete – det er en hvit- og rødstripete bete
½ liten kålrot eller hvit bete (som jeg bruker her)
8 fedd hvitløk
½ purre
2 ss olivenolje
1 ts flaksalt
1 ts nykvernet pepper
2 dl matfløte
1 dl creme fraiche
1 ss mango chutney
600 g laksefilet
noen greiner timian

Laks og rotgrønnsaker i langpanne

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft og finn fram en liten langpanne.

Er potetene store, deler du dem i to eller fire. Små poteter lar du være hele. Skrell og del opp alle rotgrønnsakene i passe serveringsbiter og ha alt i langpannen. Hvitløkfeddene lar du være hele, mens purren skjærer du i ringer. Ha i olivenoljen, salt og pepper og bland alt godt sammen.

Sett formen i stekeovnen og stek i 17-18 minutter.

I mellomtiden rører du sammen matfløte, creme fraiche og mango chutney, og deler opp laksen i 4 serveringsstykker. Dryss litt salt og pepper over fiskebitene.

Ta langpannen ut av stekeovnen og skru samtidig ned varmen til 200 grader.

Lag plass til fiskestykkene i langpannen og hell over sausen. Sett formen tilbake i stekeovnen og stek i 10 minutter.

Laks og rotgrønnsaker i langpanne Laks og rotgrønnsaker i langpanne

God middag!

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    • Hei Christina! SÅ bra! Den er skikkelig god også!
      Du kan finhakke 1/4 rød chili sånn at du får litt sting i smaken! Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *