Deilig kjøttgryte med gulrot og gresskar

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Deilig kjøttgryte med gulrot og gresskar

Det smaker bestandig skikkelig godt med en rykende varm kjøttgryte, full av mørt kjøtt. Til en kjøttgryte er det best å bruke grytekjøtt i en eller annen variant.

Når jeg nå først er inne på grytekjøtt, må jeg komme med en litt snedig oppdagelse. Jeg var nemlig i min lokale lavprisdagligvarebutikk og handlet inn til denne gryta og plukket med meg en stykke vakuumpakket grytekjøtt. Til min forferdelse oppdaget jeg at kiloprisen var langt høyere enn både entrecôten og ytrefileten som lå ved siden av. Snakk om! Her gjelder det å holde øynene åpne! Jeg kjørte heller til neste butikk og brukte kjøttdisken til den lokale slakteren – noe jeg jo egentlig liker å gjøre hver gang jeg handler kjøtt, men ikke bestandig gjør fordi det er så lettvint å bare plukke med seg. Poenget mitt er at: det lokale kjøttet – som dessuten er veldig mye bedre enn det vakuumpakkede fordi det er av kjøttferasen Blonde de Aquieten – kostet 43 kroner mindre pr kilo! Der får jeg dessuten med meg kjøttbein som jeg kan putte oppi gryta mens den koker.

Jeg bruker bestandig å lage gryter som dette i stekeovnen. Da slipper jeg helt å passe på den de timene den putrer for å gjøre kjøttet helt mørt. Jeg bruker derfor en gryte som tåler å stå i stekeovnen.

Deilig kjøttgryte med russisk yoghurt

Dette trenger du for å lage kjøttgryte med gulrot og gresskar til 8 personer
2 løk
4 fedd hvitløk
2 ss raps- eller olivenolje
1 ½ ts salt
1 ½ kg grytekjøtt + eventuelle bein
2 chili
5–6 gulrøtter, jeg brukte 2 oransje, 2 gule og 2 purpurfargede
godt med nykvernet pepper
350 g ferdig renset gresskar
2 laurbærblad
3 dl creme fraiche

Ris
9 dl vann
1 ts salt
6 dl middagsris

Sett stekeovnen på 125 grader.

Hakk opp løkene og hvitløkfeddene og ha det i en gryte sammen med oljen og halvparten av saltet. La det surre på litt under medium varme mens du skjærer kjøttet i terninger på 2 x 2 cm. Skjær vekk eventuelle trevler og sener.

Finhakk chiliene. Vil du ha litt sting i smaken, tar du med chilifrøene. Er du litt engstelig for at det da blir for sterkt, hakker du opp chilien uten frøene.

Gulrøttene skreller du og deler opp og gresskaret fjerner du skinnet og innmaten på før du deler i terninger. Mesteparten av gresskaret kommer til å koke i stykker, så det er ikke så veldig nøye hvordan bitene ser ut.

Ha alle ingrediensene oppi gryta og kok opp. Fikk du med kjøttbein hos slakteren, putter du dem oppi gryta også før du setter på et lokk og setter gryta midt i stekeovnen de neste 3 timene. Den kan godt stå der i 4–5 timer også. Ta av lokken en gang eller to for å sjekke at alt står bra til.

Du kan også la gryta stå på svak varme på stekeplata like lenge. Da må du sjekke litt oftere for å forsikre deg om at det ikke koker tørt.

Smak til og kjenn om gryta er passe krydret.

Kok opp vann og salt til risen. Vask risen i kald vann helt til vaskevannet er blankt og klart. Ha risen i det kokende vannet og kok risen under lokk i 10 minutter. Skru av varmen, la lokket fremdeles være på og la det stå slik i 10 minutter til.

Deilig kjøttgryte med russisk yoghurt

God middag!

 

 

 

4 kommentarer til “Deilig kjøttgryte med gulrot og gresskar”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon