Reker og ris

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Reker og ris

Her er reker og ris i skjønn forening. Nærmere bestemt kalt rekepilaff. Pilaff er en rett basert på ris eller bulgurhvete og har sitt utspring i Midtøsten. Den kan serveres som en siderett eller hovedrett, alt etter hva du tilsetter. Og det kan du variere i det uendelige.

Det som skiller pilaffen fra vanlig kokt ris, er at du steker risen i olje eller smør før du tilsetter væsken. Væsken er dessuten som oftest en kraft av noe slag og ikke rent vann, som jo er det vanligste å koke middagsriden i.

Til denne versjonen bruker jeg en blanding av brun ris og villris, men du kan gjerne bruke vanlig hvit ris. Da blir koketiden litt kortere.

PS! I denne oppskriften bruker jeg reker fra lake. Du kan selvfølgelig bruke ferske reker som du renser selv.

Reker og ris

Dette trenger du ha for å lage rekepilaff til 4 personer
1 rød chili
1 liten løk
2 ss currypaste
2 ss olivenolje
3 ½ dl brun ris
1 ½ dl villris
7 ½-8 ½ dl kyllingbuljong
150 g rensede reker i lake
1 liten boks hermetiske mais
litt frisk koriander
1 sitron

Del chilien i to og skrap ut frøene med en teskje. Finhakk den og løken og ha det i en panne sammen med currypaste og olje. La det surre på svak varme i 4–5 minutter. Ha i risen og rør rundt. La det surre og steke i 3 minutter. Rør rundt hele tida slik at risen ikke brenner seg.

Sjekk på rispakka hvor mye væske du må ha. Ofte må brun ris ha mer væske enn hvit. Tilsett buljongen, legg på et lokk og kok opp. La det småkoke til risen er myk, men fremdeles har en litt hard kjerne, og væsken har fordampet. Den brune risen og villrisen jeg bruker, skal koke i ca. 35 minutter. Hvit ris greier seg som oftest med 18-20 minutter.

Ta panna av plata og bruk en gaffel til å røre litt luft inn i risen før du blander inn rekene og maisen. Legg på lokket og la det stå i 2 minutter.

Hakk opp korianderen og strø over. Del opp sitronen i båter og legg på toppen.

Reker og ris

Server gjerne gode rundstykker til. Oppskrift på det finner du her. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon