Har du smakt kombinasjonen rå laks og røkt laks noen gang? Det har jeg, og den er supergod! Kombinasjonen er definitivt ikke min oppfinnelse. Her er det flinke kokker som har vært ute mye tidligere enn meg. Så dette er min variasjon av denne herlige forretten.

For dette er virkelig en god forrett å lage både når du skal ha få og mange gjester. Den er dessuten kjekk ettersom du lett kan lage klart alle tingene i god tid før selskapet begynner.

Laksetartar med sennepsmajones

Dette trenger du for å lage laksetartar med sennepsmajones som forrett til 4 personer
300 g laksefilet
100 g røkt laks
1 rødløk
1 ss kapers
1 fedd hvitløk
½ potte dill
½ potte gressløk
salt
nykvernet pepper

Sennepsmajones
1 fedd hvitløk
1 eggeplomme
1 ts grov sennep
1 ½–2 dl solsikkeolje
2 ts vineddik eller sitronsaft
½ ts salt

Bruk en laksefilet som du vet er fersk og som med trygghet kan spises rå. Fjer eventuelle bein og skinn før du skjærer både den og røykalaksen i helt bittesmå terninger. Finhakk rødløken, kapersen, dillen og gressløken også.

Hvitløkfeddet river jeg på den fine siden av rivjernet før jeg rører sammen alle ingrediensene. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Hvis du skal ha selskap og tenker å servere dette som forrett, kan du gjerne lage dette inntil dagen før. Da ville jeg ventet med å tilsette hvitløken til samme dag som servering.

Til sennepsmajonesen river du hvitløkfeddet og pisker det sammen med eggeplommen og sennepen. Tilsett oljen med noen dråper av gangen mens du pisker hele tiden. Så snart du har fått pisket inn ca. ½ dl av oljen, kan du øke på med mengden og piske i vei. Smak til med vineddiken og saltet.

Laksetartar med sennepsmajones

Her serverer jeg laksetartaren på skiver av disse gode ciabattaene.

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *