Jippi! Årets første høsting er unnagjort. I april! Kan du tenke deg? Det har vel aldri skjedd før at jeg kan høste årets første rabarbra allerede i april. Jeg abonnerer på noen engelske matblader og der bruker de bestandig rabarbra så tidlig på året, mens jeg bestandig har måttet vente lenge før de sure stengene har blitt lange nok til å bli brukt i mat. Nå strutter de som om vi skriver slutten av mai. Jeg priser meg lykkelig og måtte prøve ut en ny muffinsoppskrift med rabarbra og vaniljefyll!

Rabarbramuffins med vaniljefyll

Se så grønn og fin rabarbraen er!

Inspirasjonen kommer fra disse vaniljemuffinsene med kardemomme og disse rabarbramuffinsene. Så ble dagens resultat en god blanding av disse to.

Rabarbramuffins med vaniljefyll

Dette trenger du for å lage 12 rabarbramuffins med vaniljefyll
275 g rabarbra
50 g sukker
50 g smør
85 g muscovadosukker (mykt, brunt sukker)
200 g hvetemel
1 ½ ts bakepulver
½ ts natron
1 stort egg
skall av 1 lime
125 g gresk yoghurt
¾ dl H-melk
ca. 8 ss ferdig vaniljekrem

Rabarbramuffins med vaniljefyll

Sett stekeovnen på 200 grader.

Del opp rabarbraen i 4-5 cm lange stenger og ha dem i en ildfast form. Dryss over det hvite sukkeret og legg aluminiumsfolie over. Bak det i stekeovnen i 15 minutter. Ta av folien og bak videre i 5 minutter.

Skru ned varmen til 180 grader og kle et muffinsbrett med muffinsformer.

Smelt smøret og sett det til side.

Ha det brune muscovadosukkeret i en bolle sammen med de andre tørre ingrediensene og rør det sammen. Hvis sukkeret er litt klumpete, bruker du fingrene til å fjerne de største klumpene.

Ha i egget, det smeltede smøret, yoghurten og melka og rør det kjapt sammen med ei sleiv. Det trengs ikke noe pisking her, bare en kjapp sammenrøring.

Hvis det er mye væske fra de bakte rabarbraene fjerner du den før du rører inn rabarbrabitene også.

Fordel litt over halvparten, nesten ¾ av røra i muffinsformene før du fordeler vaniljekremen over. Her bruker jeg ferdigkjøpt vaniljekrem, men du kan selvfølgelig lage din egen. Her finner du en god oppskrift. Så tar du resten av muffinsrøra på toppen.

Stek muffinsene midt i stekeovnen i 25-30 minutter. Stikk en kakepinne i én av muffinsene for å sjekke om de er gjennomstekte. Kommer kakepinnen tørr ut, er muffinsene ferdige.

Lager du dobbel porsjon slik at du steker to brett samtidig, kan du bruke varmluft. Ha stekeovnen da på 165 grader.

Rabarbramuffins med vaniljefyll

Hvelv muffinsene ut av muffinsbrettet og la de avkjøles på en bakerist.

Rabarbramuffins med vaniljefyll

Muffinsene kan gjerne spises mens de fremdeles er lunkne.

Rabarbramuffins med vaniljefyll

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Hei! Jeg prøvde meg på dine rabarbramuffins i går. Kan det hende at det er en feilskriving i oppskriften? Etter å ha blanda det tørre med det våte, ble det en deig. Jeg måtte ha i ganske mye mer melk for å få det til å bli røre.. I tillegg lurer jeg på når man skal ha i lime-skallet? Det står det heller ingenting om. Kanskje du kan sende me en redigert oppskrift:)? Vh mirjam

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *