Er dere klare for en ny kjeksoppskrift, folkens? Jeg satser på et høyt og rungende JA!, så her kommer den.

Etter at jeg la ut oppskriften på disse supergode havrekjeksene fra Minibakeriet i Norfjordeid, vet jeg at det er mange av dere som elsker havrekjeks. Dagens versjon er med kokos og litt revet appelsinskall også. Veldig godt om jeg nå kan si det selv. Ha ha ha!

Jeg spiser gjerne disse kjeksene bare akkurat som dem er til en kopp med te, eller tar på et stykke med brie og en klatt appelsinmarmelade. Mmmmm….!

Kjeksene holder seg fint i 2 uker i en lufttet boks, om du nå greier å holde på dem så lenge. De kan også fryses.

God bakst!

Havrekjeks med kokos og appelsin

ca. 35 kjeks

300 g mykt smør
175 g sukker
1 ts vaniljesukker
skall av 1 appelsin
150 g hvetemel
125 g kokos
200 g havregryn – du kan bruke både store og lettkokte
½ ts flaksalt

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft og kle 3 stekebrett med bakepapir.

Ha smøret, sukkeret og vaniljesukkeret i en miksebolle. Vask appelsinen godt før du river det oransje av skallet på den fine siden av rivjernet og har i miksebollen.  Pisk det sammen. Du trenger ikke å piske det hvitt, men la det piskes lenge nok til at smøret begynner å bli litt luftig. Ha i hvetemelet, kokosen, havregrynene og flaksaltet og rør det inn.

Ikke rør mer enn du akkurat trenger for å få det sammen til en deig.

Rull plumper av deigen og plasser med god avstand på stekebrettene. Jeg bruker en liten isskje til dette, men det går fint å bare rulle det sammen. Klem dem forholdsvis flate før du setter brettene i stekeovnen og steker kjeksene i 13-15 minutter.

Jeg synes det lett blir ujevnt stekt om jeg steker flere enn to brett på en gang, så da lar jeg det siste brettet vente mens de to første stekes. Du kjenner din stekeovn, og hvordan den fungerer, best, så om din steker tre brett jevnt og fint, er det bare å kjøre på.

La kjeksene ligge på stekebrettet i noen minutter før du legger dem over på en stekerist og lar de avkjøles. Oppbevares i en lufttett boks.

Kos deg!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *