Påsken er over og hverdagen er tilbake. Jeg har hatt en aldeles strålende fin påske med aktive dager i Danmark først og akkurat passe bedagelige dager her hjemme på slutten av påska. Det er utrolig hvor koselig det er å luke ugras og klargjøre grønnsakskasser når man bare har tid! Jeg håper du har hatt en fin påske, akkurat som du ville ha den, du også!

Med hverdagen tilbake på plass, er det også på tide med en ny ukemeny. Èn dag kortere denne uka ettersom den starter på en tirsdag.

En riktig god påske til deg, og husk: Nyt livet og nyt maten!

Ukemeny for uke 17

 

Tirsdag 22. april – Hjemmelagd fiskegrateng

Kanskje har du noen fiskerester i fryseren som du kan bruke opp til denne kjempegode fiskegratengen. Du kan bruke både ferdig kokt og rå fisk.

Ukemeny for uke 17

 

Onsdag 23. april – Pytt i panne med posjert egg

Har du rester etter påskematen, er den perfekt å blande inn når du lager pytt i panne. Her posjerer jeg egg og danderer på toppen. Stekt egg på toppen er også kjempegodt.

Ukemeny for uke 17

 

Torsdag 24. april – Wraps med biff og grønnsaker

Dette er perfekt middag når du har dårlig tid, men lyst på noe skikkelig snadder å spise.

Ukemeny for uke 17

 

Fredag 25. april – Kjempegod risotto med laks og fennikel

Å, dette er så godt! Smakfult, fargerikt og morsomt. Da er iallfall jeg superfornøyd! Håper du også blir det!

Ukemeny for uke 17

 

Lørdag 26. april – Hjemmelagde italienske pølser

Er været fint, lager jeg disse pølsene på grillen. Frister det ikke å stå ute å lage mat, tar jeg likeså gjerne i bruk stekeovnen inne. Godt blir det garantert uansett.

Ukemeny for uke 17

 

Søndag 27. april – Arvekyllingen

Èn av mine mest populære oppskrifter. Kjempefin å lage om du skal lage mat til 4 eller 14.

Ukemeny for uke 17

 

Ukas dessert – Saftig banankake med valnøtter og sjokolade

Har du noen bananer liggende på benken som begynner å få brunt skall? Da er de perfekte å bake med! Da kan du jo for eksempel lage denne saftige banankaken med valnøtter i.

Ukemeny for uke 17

 

Ukas duftende gjærbakst – Pizzasnurrer med basilikumpesto

Duftende nystekt gjærdeig og basilikumpesto i skjønn forening. Det må jo bli perfekt!

Ukemeny for uke 17

God uke til deg!

 

Meld deg på det ukentlige nyhetsbrevetet! Finn kolonnen til venstre, rett nedenfor Facebook-boksen. 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *