Ukemeny for uke 22
Denne uka skal jeg ha første fotodag til den nye kokeboka mi som kommer ut neste år! Jeg gleder meg stort! Det er veldig hektisk og moro, og til tider litt frustrerende også, å lage bok. Det er mye som skal planlegges og det jeg lager skal se – og smake – skikkelig smahing. På denne boka skal jeg også samarbeide med nye fotografer, Studio Dreyer + Hensley, noe som gjør det ekstra spennende. Jeg kommer garantert til å skrive mye mer om dette store prosjektet senere.
Så til ukens middagsforslag. Og litt kake- og bakstforslag også. Som vanlig får du tips til kjøttfri middag på mandag og ellers både vegetarisk middag og fisk- og kjøttmiddager. Litt av hvert med andre ord.
Håper du får en riktig fin uke, og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 26. mai – Duftende risotto med laks og fennikel
Fennikel er av en merkelig grunn ganske lite brukt i det norske kjøkken. Den fortjener en mye større plass! Veldig god og passer perfekt til fisk.
Tirsdag 27. mai – Ost- og skinkegrateng
Jeg er veldig svak for all mat som kan lages ferdig i stekeovnen! Da tar jeg oppvasken mens maten lages ferdig i ovnen og når klokka ringer, er middagen klar til servering! Deilig!
Onsdag 28. mai – Tomat- og paprikasuppe med brødkrutonger
Kombinasjonen av paprika og tomat i supper, er kjempegodt, så er du et suppemenneske – som meg – må du bare prøve ut denne versjonen!
Torsdag 29. mai – Kyllingsalat med brødkrutonger
Når du først er i gang og lager brødkrutonger for onsdagens suppe, kan du lage dobbel porsjon. Så får du nok til å ha i denne kyllingsalaten også. Salaten må sies å være i nær familie med Cæsarsalaten.
Jeg har fremdeles en stor forkjærlighet til 70 og 80-tallets hjemmelagde pølsepizza.
Lørdag 31. mai – Biff med grønnsakssalat og rødvinssaus
Har du lyst på en skikkelig saftig biff som er akkurat passe stekt og med massevis av god smak? Da synes jeg at du skal lage denne versjonen med en italiensk grønnsakssalat til.
Søndag 1. juni – Grillet ørret med nypoteter og dillsaus
Små ørreter passer godt å grille. Her griller jeg hver enkelt i en fiskegrillrist, som er veldig kjekt. Har du ikke det, kan du veldig godt bruke aluminiumsfolie – det gjør jeg også ofte. Legg et dobbelt lag på grillristene og smør det med litt olje før du legger fiskene oppå.
Ukens dessert – Bursdagsmuffins
Familiens yngste blir 11 år denne uka og det feirer vi med disse supergode bursdagsmuffinsene som har en overraskelse midt inni.
Ukens deilige gjærbakst – Wienerbrødsnurr
Dette er godt, godt, godt, godt! Ja, det er så godt at det er nærmest umulig å spise bare én!
En riktig god uke til deg!