Ukemeny for uke 22

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 22

Denne uka skal jeg ha første fotodag til den nye kokeboka mi som kommer ut neste år! Jeg gleder meg stort! Det er veldig hektisk og moro, og til tider litt frustrerende også, å lage bok. Det er mye som skal planlegges og det jeg lager skal se – og smake – skikkelig smahing. På denne boka skal jeg også samarbeide med nye fotografer, Studio Dreyer + Hensley, noe som gjør det ekstra spennende. Jeg kommer garantert til å skrive mye mer om dette store prosjektet senere.

Så til ukens middagsforslag. Og litt kake- og bakstforslag også. Som vanlig får du tips til kjøttfri middag på mandag og ellers både vegetarisk middag og fisk- og kjøttmiddager. Litt av hvert med andre ord.

Håper du får en riktig fin uke, og husk: Nyt livet og nyt maten!

Ukemeny for uke 22

 

Mandag 26. mai – Duftende risotto med laks og fennikel

Fennikel er av en merkelig grunn ganske lite brukt i det norske kjøkken. Den fortjener en mye større plass! Veldig god og passer perfekt til fisk.

Ukemeny for uke 22

 

Tirsdag 27. mai – Ost- og skinkegrateng

Jeg er veldig svak for all mat som kan lages ferdig i stekeovnen! Da tar jeg oppvasken mens maten lages ferdig i ovnen og når klokka ringer, er middagen klar til servering! Deilig!

Ukemeny for uke 22

 

Onsdag 28. mai – Tomat- og paprikasuppe med brødkrutonger

Kombinasjonen av paprika og tomat i supper, er kjempegodt, så er du et suppemenneske – som meg – må du bare prøve ut denne versjonen!

Ukemeny for uke 22

 

Torsdag 29. mai – Kyllingsalat med brødkrutonger

Når du først er i gang og lager brødkrutonger for onsdagens suppe, kan du lage dobbel porsjon. Så får du nok til å ha i denne kyllingsalaten også. Salaten må sies å være i nær familie med Cæsarsalaten.

Ukemeny for uke 22

 

Fredag 30. mai – Pølsepizza

Jeg har fremdeles en stor forkjærlighet til 70 og 80-tallets hjemmelagde pølsepizza.

Ukemeny for uke 22

 

Lørdag 31. mai – Biff med grønnsakssalat og rødvinssaus

Har du lyst på en skikkelig saftig biff som er akkurat passe stekt og med massevis av god smak? Da synes jeg at du skal lage denne versjonen med en italiensk grønnsakssalat til.

Ukemeny for uke 22

 

Søndag 1. juni – Grillet ørret med nypoteter og dillsaus

Små ørreter passer godt å grille. Her griller jeg hver enkelt i en fiskegrillrist, som er veldig kjekt. Har du ikke det, kan du veldig godt bruke aluminiumsfolie – det gjør jeg også ofte. Legg et dobbelt lag på grillristene og smør det med litt olje før du legger fiskene oppå.

Ukemeny for uke 22

 

Ukens dessert – Bursdagsmuffins

Familiens yngste blir 11 år denne uka og det feirer vi med disse supergode bursdagsmuffinsene som har en overraskelse midt inni.

Ukemeny for uke 22

 

Ukens deilige gjærbakst – Wienerbrødsnurr

Dette er godt, godt, godt, godt! Ja, det er så godt at det er nærmest umulig å spise bare én!

Ukemeny for uke 22

En riktig god uke til deg!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon