Bringebær- og yoghurtis

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Bringebær- og yoghurtis

Denne isen er supergod!

Som med veldig mye hjemmelagd is, er den vesentlig mer lettvint å lage dersom du har en ismaskin. Ja, jeg vet at du kan bruke miksmasteren og røre ut ismassen mens den fryses ned. Og det er sikkert noen som gjør det også, men islivet ble i grunn veldig mye enklere å forholde seg til den dagen det kom en ismaskin inn i huset. Den trenger ikke å være veldig avansert. De billigste typene koster rundt 500 kroner.

Det er mulig denne oppskriften er litt stor til en sånn type, men da reduserer du den med 1/3. Da skulle det fungere som kula. (Kuler kan du jo lage når isen er ferdig også!)

PS! Det finnes mange hjemmelagde istyper som ikke krever innfrysing på denne måten. Denne kanelisen, for eksempel, er et brilliant eksempel!

Bringebær- og yoghurtis

Dette trenger du for å lage en porsjon med bringebær og yoghurtis
300 g sukker
6 dl vann
500 g bringebær – du kan gjerne bruke frosne
4 dl gresk yoghurt

Ha sukker og vann i en kasserolle og kok opp. La det koke lenge nok til at det er redusert til 4 desiliter.

Isen blir best når bærene som brukes er helt most, så dersom du bruker frosne bær, moser du dem helt før du har dem over i en bolle og heller den kokvarme sukkerlaken over. Rør og mos det sammen før du rører inn yoghurten.

En av fordelene med å lage denne istypen er at du ikke trenger å vente på at vaniljesausen (som du bruker når du lager vaniljeis) skal bli kald, for nå når både bær og yoghurt er blandet inn, er sausen kald nok til å ha i ismaskinen.

Kjør ismaskinen lenge nok til at det blir en lufitg og fin is. Har du ikke ismaksin, og vil lage isen, fyser du den ned i en isboks. I løpet av nedfrysningstiden tar du opp sausen og kjører mikseren gjennom sausen og det som etter hvert blir en forholdsvis fast masse. Gjenta piskeprosessen 4–5 ganger.

Også med ismaskin, er det greit å la isen få et lite opphold i fryseren før servering. Ligger isen lenge i fryseren, tar du den ut ca. 15 minutter før servering.

Hjemmelagd is smaker bestandig best når den er helt nylagd.

Bringebær- og yoghurtis

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon