Saftige grillspyd med hjemmelagd potetsalat

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Saftige grillspyd med hjemmelagd potetsalat

Potetrester fra gårsdagens middag, kan på særdeles enkelt vis bli den beste potetsalaten i dag! Faktisk er det sånn at det er enklere å dele opp potetene som ble kokt i går enn de som er helt nykokte. Når kokte poteter blir kalde, setter de seg og smuldrer ikke like lett opp når de skjæres i. Når det er sagt, går det også veldig fint å koke potetene der og da når du kjenner at en hjemmelagd potetsalat er det helt riktige å spise akkurat der og da!

Til denne potetsalaten bruker jeg en blanding av gresk yoghurt og majones, med en overvekt av yoghurten. Det gir en frisk og god potetsalat.

Til potetsalaten griller jeg kjøttspyd. De er superenkle å lage og veldig gode å spise. Da er alle i grunn helt fornøyde.

Saftige grillspyd med hjemmelagd potetsalat

Dette trenger du for å lage grillspyd av entrecôte og hjemmelag potetsalat til 4 personer

Kjøttspydene
600 g entrecôte
3 ss olivenolje
½ ts salt
nykvernet pepper
½ ts spisskummen

Saftig potet- og yoghurtsalat
700 g potet
1 rød paprika
1 rødløk
1 fedd hvitløk
4-5 greiner timian
4 dl gresk yoghurt
1 dl majones
½ ts spisskummen
salt
nykvernet pepper

Start med potetene. Kok dem i lettsaltet vann til de er møre. Du kan gjerne koke dem dagen før du skal lage salaten. Avkjøl potetene. Skrell dem før du deler dem i små terninger.

Hakk opp paprikaen, rødløken, hvitløkfeddet og timiankvastene og ha den i en bolle sammen med yoghurt, majones, spisskummen, salt og pepper. Smak til og kjenn at det er passe krydret. Rør inn potetene.

Skjær kjøttet i terninger på ca. 3×3 cm og ha det i en pose sammen med oljen og krydderet. La kjøttet marineres på kjøkkenbenken i 20 minutter. Træ kjøttbitene 4 grillspyd.

Grill spydene på litt over medium varme i 2–3 minutter på hver side dersom du ønsker å ha dem litt røde inni, og litt lenger dersom du vil ha dem gjennomstekt.

Saftige grillspyd med hjemmelagd potetsalat

Her pynter jeg med blomster fra gressløken i hagen.

Saftige grillspyd med hjemmelagd potetsalat

God grillings!

 

 

 

 

2 kommentarer til “Saftige grillspyd med hjemmelagd potetsalat”

  1. Har nettopp spist, men ble brått ekstremt sulten igjen når jeg så disse bildene. De så jo aldeles fantastiske ut. Eneste jeg lurer på er om du bruker kanskje litt lite hvitløk? Er ganske glad i smaken, men vil jo ikke at den skal ta helt overhånd heller. Har du prøvd ulike kombinasjoner?

  2. Hei Casumo! Beklager et fryktelig tregt svar. Så bra at du ble sulten 🙂
    Jeg elsker hvitløk, så jeg bruker det i så mye som jeg kan, og jeg er ikke vond å be når det kommer til å øke hvitløkmengden i diverse retter, så her er det bare å kjøre på!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon