Ukemeny for uke 28
For noen herlige sommerdager vi har for tiden! Deilig vær, gode venner, massevis av solmodne jordbær og mye annen snaddermat. Det kan jeg like!
Jeg håper dine sommerdager er gode også!
Her kommer tipsene mine for middager, en dessert og en gjærbakst du kan lage i løpet av uka som kommer. Håper du finner noe som faller i smak! En riktig god uke til deg og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 7. juli – Grilla makrell med kålstuing
Kålstuing er definitvt en av de gamle husmannstradisjonene som jeg gjerne holder liv i. Jeg elsker det! Her har jeg tilsatt gulrot i stuingen også. Skikkelig godt.
Tirsdag 8. juli – Pasta med pesto og chorizo
Har du smakt chorizopølse noen gang? Det er en spansk pølse med masse hvitløk og paprika og den smaker helt nydelig! Jeg elsker å bruke chorizo. Her kombinerer jeg den med pasta og pesto til en superenkel og supergod hverdagsmiddag!
Onsdag 9. juli – Kjærlighetssuppe
Løpstikke tror jeg må være en av de aller mest villige vekstene å få skikkelig stor i hagen. Èn liten plante i jorda ett år og den spretter opp hver eneste vår. Løpstikken min er sikkert nesten to meter høy nå, så her gjelder det å finne gode bruksmuligheter.
Torsdag 10. juli – Spekeskinke med kremost og lefse
Når de norske jordbærene er i sesong, prøver jeg virkelig å spise så mye som overhode mulig. De er jo så fantastisk gode! Dette kan ikke beregnes som en middag i seg selv, men er aldeles ypperlig som snacksemat på kvelden. Lager du denne potet- og aspargessalaten til, er den plutselig en middag!
Fredag 11. juli – Helgrillet kylling
Å klipper opp kyllingen som jeg gjør her, er en genial måte å grille hel kylling på.
Lørdag 12. juli – Ricottapai med tomat og timian
Denne favoritten kommer jeg stadig tilbake til. Passer like godt på et festbord som til middag sammen med en grønnsalat.
Søndag 13. juli – Grills kveite med linser og cherrytomater
Kveite er en fantastisk god fisk å legge på grillen eller i stekepanna. Den er fast i fisken og smuldrer derfor ikke opp som en del annen fisk lett kan gjøre når den grilles og stekes.
Ukens dessert – Ovnsbakt frukt med honning
Det blir en enda søtere og saftigere smak av frukten når den varmebehandles en liten stund før servering. Alt det sollyset som ligger lagret inne i frukten kommer virkelig ut når den blir behandlet på denne måten.
Ukens deilige gjærbakst – Pottebrød med bacon, ost og spinat
Å bake brød i terracottapotter er bare en fiffig måte å lage innbakte brød på, så det er derfor ingen forutsetning å ha egnede potter for å få gode brød.
En riktig god uke til deg!