Kjempegod klippfisk med tomatsalat

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kjempegod klippfisk med tomatsalat

Jeg vet mange tror at det er en vanskelig affære å tilberede klippfisk. Hør her nå: Alle som har lagd en pinnekjøttmiddag vil etter alle solemerker være enig med meg om at det er en enkel middag å tilberede. Du legger kjøttet i vann en dag eller to før du damper det mørt. Akkurat like enkelt er det å tilberede klippfisk også. Du legger fiskekjøttet i bløt en dag eller to, så er det klart for den videre tilberedelsesprosessen.

Klippfisk er torsk som først saltes, så tørkes. Det betyr at den må vannes ut igjen før den skal brukes.

Når klippfisken er ferdig utvannet, pensler jeg den her med litt olivenolje og plasserer den på grillen eller grillpannen. Litt godt brød og en superenkel tomatsalat til, er i grunn alt som skal til for å skape et minnerikt lite måltid.

Kjempegod klippfisk med tomatsalat

Dette trenger du for å lage grillet klippfisk med tomatsalt til 4 personer
Oppskriftsmengden er beregnet ut fra at dette er småmat. Passer veldig godt også til en lett forrett. Ønsker du å bruke det som en hovedrett, dobler du mengden.

200 g klippfisk – her bruker jeg et loinstykke
4 ss olivenolje
8 små skiver godt brød
2 tomater
noen greiner koriander
1 ts hvitvinseddik
salt
nykvernet pepper
noen ruccolablader til servering

Kjempegod klippfisk med tomatsalat

Legg klippfisken i en stor bolle med kaldt vann og vann den ut i 2 døgn. La bollen stå i kjøleskapet eller et annet kaldt sted. Skift vannet 3-4 ganger. Har du det litt travelt, kan du dele fisken i mindre biter og bytte vann oftere.

Når fisken er ferdig utvannet og du er klar for å fortsette, tørker du fisken med kjøkkenpapir. Pensle den med 1 ss olivenolje og legg den på en varm grill. Den skal ikke være på sitt aller varmeste, men ha en forholdsvis høy temperatur.

Hvor lang grilltiden er, avhenger av hvor store fiskestykkene er. Tykke loinstykker trenger rundt 7-8 minutter på hver side. Når du ser at det begynner å piple ut av fisken, er den ferdig. Du kan også stikke kniven midt ned i et stykke og så kjenne på kniven. Er knivtuppen varm, er fisken ferdig.

Skjær brødet i skiver og pensle skivene med 2 ss olivenolje. Grill skrivene i noen minutter til de blir sprø og brunflekkete.

Skjær tomatene i små terninger og ha dem i en bolle sammen med den siste spiseskjeen av olivenoljen, korianderbladene og hvitvinseddiken. Smak til med salt og pepper.

Kjempegod klippfisk med tomatsalat

Legg noen ruccolablader på de grillede brødskivene før du fordeler fisken over. Jeg bruker å la den flake seg litt på skivene. Da ser det ekstra lekkert ut.

Ha på tomatsalaten på toppen og server!

Kjempegod klippfisk med tomatsalat

Kos deg!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon