Smakfull grønnsaksgryte

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Smakfull grønnsaksgryte

Nå er det så mye fantasiske grønnsaker å få kjøpt i butikkene. Det formelig bugner av supegode norske grønnsaker og jeg har lyst til å fylle kurven til randen hver eneste dag.

Jeg hadde egentlig tenkt å lage grønnsakssuppe, som bestandig er en stor slager i heimen, men så kjente jeg – der jeg sto og skar opp grønnsaker – at jeg var i humør for litt ekstra med smak. Kjente at det måtte litt chili til for å gire opp kroppen litt. Og chili ble det. I akkurat passe mengde!

Det ble en slager i familien dette også!

Det spiller ingen stor rolle om du bruker akkurat de samme ingrediensene som jeg brukte her. Ta det du har i kjøleskapet eller det som frister mest i butikken! Jeg robbet kjøleskapet mitt for det som var der.

Smakfull grønnsaksgryte

Dette trenger du for å lage grønnsaksgryte til 4 personer
4 fedd hvitløk
3-4 cm fersk ingefær
2 ss olivenolje
2 små løk
1 rød chili
2 ts chilipaste (kan utelates)
3 gulrøtter
1-2 skiver kålrot
6 poteter
2 små pastinakker
2 bokser kokosmelk
½ squash
½ rød paprika
1 gul paprika
½ brokkoli
1 bunt asparges
salt
pepper

kokt ris til servering

Skrell hvitløken og ingefæren og riv dem på den fine siden av rivjernet og ha det i en stor kasserolle sammen med olivenoljen. La det surre på forholdsvis svak varme i noen minutter mens du skjærer løken i tynne skiver og finhakker chilien. Hvis du ikke vil ha med frøene, skraper du dem bort med en teskje før du hakker den opp. Ha det i kasserollen sammen med chilipasten, hvis du bruker. Rør det sammen.

Skrell resten av grønnsakene og del dem i passe terninger og ha gulrot, kålrot, poteter og pastinakk i kasserollen. Hell i kokosmelka og kok opp. La det småkoke til grønnsakene begynner å bli myke. Da har du i resten av grønnsakene og lar det småkoke til alt er gjennomkokt.

Smak til med salt og pepper.

Kok ris etter anvisning på pakken og server til.

Smakfull grønnsaksgryte

Smakfull grønnsaksgryte

God middag!

Ett kommentar til “Smakfull grønnsaksgryte”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon