Supergode fiskekaker med fløtegratinerte poteter

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Supergode fiskekaker med fløtegratinerte poteter

La det være slått fast med en eneste gang: Disse fiskekakene er supergode! Og så enkle de er å lage! Ja, de er et aldri så lite skup av noen fiskekaker, spør du meg.

Vanligvis bruker jeg å spe ut fiskefarsen med melk og smør, og gjerne ett egg i tillegg til krydder og urter. Men ikke disse. To skiver brød går i matprosessoren før jeg har i løk, hvitløk og persille fisketerningene, og avslutter hele matprosessorprosessen (var ikke det et fint ord?) med fersk fiks oppskåret i terninger. Og hele denne prosessen tar kanskje 4 minutter. Det er jammen ikke verst!

Hele denne middagen startet med at jeg fikk så utrolig lyst på fløtegratinerte poteter og fant ut, når jeg tenkte meg om, at det hadde jeg ikke spist på vinter og vår, så da var det på tide. Og jeg synes dette ble en riktig så god kombinasjon. Deilige fiskekaker, gratinerte potetskiver med massevis av hvitløk og lettkokte aspargesbønner.

God middag!

Supergode fiskekaker med fløtegratinerte poteter

Dette trenger du for å lage fiskekaker med fløtegratinerte poteter

Fiskekakene
2 skiver brød
1 fedd hvitløk
1 sjalottløk
8-10 greiner persille
300 g fersk laks
300 g fersk torsk
1 ts salt
nykvernet pepper
olivenolje til steking

De fløtegratinerte potetene
700 g kokefaste poteter
100 g sellerirot
4 fedd hvitløk
1 liten løk
ca. 1 ts salt
nykvernet pepper
3 dl fløte
2 dl H-melk
100 g parmesan

Til servering
300 g aspargesbønner
litt salt

Start med de fløtegratinerte potetene. De tar lengst tid.

Sett stekeovnen på 220 grader og finn frem en ildfast form på ca. 20 x 30 cm.

Skrell potetene og sellerirota og skjær dem i helt tynne skiver. Finhakk hvitløken og løken og bland dette sammen med salt og pepper i den ildfaste formen. Hell over fløte og melk. Sett formen på midterste rille i stekeovnen og stek potetene i ca, 45 minutter. Når det er igjen ca. 15 minutter, river du parmesanen og drysser den over potetene.  Sjekk med en kniv om potetskivene er gjennomstekte.

La potetene hvile i 5 minutter før servering.

Til fiskekakene skjærer du først opp de to brødskivene i terninger. Skorpen kan være med, og brødet kan godt være litt grovt. Ha det i matprosessoren sammen med hvitløkfeddet, sjalottløken og persillegreinene og kjør knivene rundt til det har blitt helt smulete.

Det er bestandig lurt å bruke fersk fisk når du lager fiskekaker. Den ferske fisken har bedre bindeegenskaper enn fisk som har vært frossen. Del fisken i terninger og ha i matprosessoren sammen med salt og pepper. Kjør knivene rundt til fisken er most. Det gjør ingenting om det er noen små fiskebiter igjen.

Ta ut knivene ut av prosessoren og del fiskefarsen i 4 like store deler. Klem sammen massen til fiskekaker.

Varm oljen i en stekepanne til medium varme og stek fiskekakene i 5-6 minutter på hver side til de er gyllenbrune utenpå og gjennomstekte inni.

Kok opp lettsaltet vann til aspargesbønnene. Skjær vekk endene på bønnene før du har dem i det kokende vannet. La dem koke i 2-3 minutter før du heller av vannet.

Supergode fiskekaker med fløtegratinerte poteter

Supergode fiskekaker med fløtegratinerte poteter

Supergode fiskekaker med fløtegratinerte poteter

Supergode fiskekaker med fløtegratinerte poteter

 

God middag!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon