Er ikke dette en morsom måte å bruke popkorn på? Jeg er en stoooor popkornelsker og tenker at enhver mulighet for å bruke popkorn må tas til følge!

Jeg popper bestandig popkornet i kasserolle. Det synes jeg smaker mye bedre enn mikropop. Særdeles enkelt å poppe selv er det også. Det gjelder bare å finne den riktige varmen på stekeplaten, noe som kan være litt vanskelig å angi i en oppskrift ettersom alle stekeplater og kasseroller er forskjellig. Jeg popper mitt popkorn i en helt tynnbunnet teflonkjele på midt mellom medium og full varme. Prøv deg fram og finn ut hva som fungerer best hos deg.

For å gi popkornet den riktige julestemningen, tilsetter jeg kardemomme og stjerneanis når det er ferdig poppet. Så er det bare å finne fram sytråden og -nåla og sette i gang. Blir litt amerikansk svung over juletrepyntingen når vi henger på disse popkornbåndene.

Du trenger selvfølgelig ikke å træ disse popcornene på et snøre for at de skal smake godt, men de ser jo ekstra morsomme ut da.

Popkorn på snor

Dette trenger du for å lage popkorn på snor
1 ss kokos- eller maisolje
1 dl upoppet popkorn
1 ts salt
1 ts kardemomme
1 ts malt stjerneanis

Ha maisoljen i en kasserolle sammen med popkornet og saltet. Sett på lokket. Pop popkornet. Se teksten litt lenger opp i forhold til varmen på platen. Når popkornet er ferdig, drysser du over kardemommen og stjerneanisen, setter på kasserollokket igjen og rister det sammen. Hell det over i en skål før du starter med træingen.

Her bruker jeg en dobbel sytrå og en tynn synål til træingen.

Popkorn på snor

Popkorn på snor

Mmmmm….. Godt!

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *