Popkorn på snor

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Popkorn på snor

Er ikke dette en morsom måte å bruke popkorn på? Jeg er en stoooor popkornelsker og tenker at enhver mulighet for å bruke popkorn må tas til følge!

Jeg popper bestandig popkornet i kasserolle. Det synes jeg smaker mye bedre enn mikropop. Særdeles enkelt å poppe selv er det også. Det gjelder bare å finne den riktige varmen på stekeplaten, noe som kan være litt vanskelig å angi i en oppskrift ettersom alle stekeplater og kasseroller er forskjellig. Jeg popper mitt popkorn i en helt tynnbunnet teflonkjele på midt mellom medium og full varme. Prøv deg fram og finn ut hva som fungerer best hos deg.

For å gi popkornet den riktige julestemningen, tilsetter jeg kardemomme og stjerneanis når det er ferdig poppet. Så er det bare å finne fram sytråden og -nåla og sette i gang. Blir litt amerikansk svung over juletrepyntingen når vi henger på disse popkornbåndene.

Du trenger selvfølgelig ikke å træ disse popcornene på et snøre for at de skal smake godt, men de ser jo ekstra morsomme ut da.

Popkorn på snor

Dette trenger du for å lage popkorn på snor
1 ss kokos- eller maisolje
1 dl upoppet popkorn
1 ts salt
1 ts kardemomme
1 ts malt stjerneanis

Ha maisoljen i en kasserolle sammen med popkornet og saltet. Sett på lokket. Pop popkornet. Se teksten litt lenger opp i forhold til varmen på platen. Når popkornet er ferdig, drysser du over kardemommen og stjerneanisen, setter på kasserollokket igjen og rister det sammen. Hell det over i en skål før du starter med træingen.

Her bruker jeg en dobbel sytrå og en tynn synål til træingen.

Popkorn på snor

Popkorn på snor

Mmmmm….. Godt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon