Husker du sviskekonkurransen jeg hadde på bloggen før jul? Nå er det endelig på tide å komme med vinneroppskriften: En deilig rustikk salat med både spansk chorizopølse, blåmuggost og saftige svisker! Skikkelig god er den! Enkel å lage er den også, og det er jo bestandig et stort pluss.

Vinneren ble Ragnhild Skretting Solberg fra Fana. Hun får tilsendt en ny kjøkkenmaskin fra Electrolux. Gratulerer så mye!

De to andreplassene – som vant hvert sitt abonnement på Maison Mat & Vin – var Joachims sviskerundstykker og Katrines sviskekonfekt. Begge bidragene er virkelig verdt en smak!

Deilig rustikk salat

Dette trenger du for å lage rustikk salat med svisker til 4 personer
200 g speket chorizopølse – gjerne av en sterk type
1 squash
1 rød paprika
3 fedd hvitløk
1 1/2 rødløk
1 ss olivenolje
salt
nykvernet pepper
125 g blåmuggost – her bruker jeg Blue Costello
8 Sunsweet svisker
1 pakke ruccola eller blandet grønnsalat
balsamicoeddik – crema

Fjern skinnet på chorizoen før du deler den i små terninger. Del også squashen og paprikaen i terninger. Finhakk hvitløkfeddene og skjær den hele løken i litt tykke, halve skiver.

Ha dette i en stekepanne sammen med olivenoljen og la det surre på forholdsvis svak varme i 5-6 minutter til løken har blitt blank og både pølsebitene og grønnsakene er ferdige. Dryss over litt salt og godt med nykvernet pepper.

I mellomtiden skjærer du resten av rødløken i helt tynne skiver, deler opp blåmuggosten i små munnfuller og sviskene i små biter.

Fordel salaten på et stort serveringsfat og dander resten av ingrediensene over.

Er du glad i crema balsamico, fordeler du litt av den over salaten.

Deilig rustikk salat

Serveres med godt brød til.  Deilig rustikk salatDeilig rustikk salat Deilig rustikk salat

Håper det smaker!

 

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Sunsweet svisker. 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Test 2

Test

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *