Jeg elsker mat som dette! Masse gode smaker, fargerikt og lett å lage.

Bli ikke skremt selv om du ikke er familiær med navnet quinoa (uttales kiinua). Quinoa er små frø som vokser i Sør-Amerika. Det begynner å bli mer og mer vanlig å finne det i vanlige dagligvarer, så spør etter det dersom du ikke finner det i hyllene. Du kan også bruke ris (gjerne brun) eller byggris istedenfor.

Jeg bruker store kyllingfileter med skinn fra Den Stolte Hane. Den Stolte Hane har en utrolig god premiumserie med kyllingprodukter av en saktevoksende rase som får spesialtilpasset fôr, har mye større tumleplass enn vanlig kylling og som har maks én times kjøretur fra rugeri til fjøs og fra fjøs til slakteri. «Smak forskjellen» heter serien. Og når du behandler dette kjøttet på riktig måte, får du virkelig et supersaftig resultat!

Og, for å være sikker på å få perfekt stekt kylling, bruker jeg bestandig termometer. Sjekk lenger ned i oppskriften for hvordan jeg steker kyllingfiletene.

kyllingsalat-den-stolte-hane 3

2 kyllingbryst fra Den Stolte Hane – Smak forskjellen, ca. 500 g
1 1/2 ts flaksalt
nykvernet pepper
2 ss olje til steking
2 dl quinoa
250 g bønner
1 fedd hvitløk
4 ss extra virgin olivenolje
1 ss hvitvinseddik
10-12 cherrytomater
50 g ruccola
2 avokadoer
1 fersk mozzarella, 125 g

Sett stekeovnen på 180 grader og finn frem et steketermometer.

Dryss halvparten av saltet og godt med pepper over kyllingfiletene. Varm oljen i en stekepanne – bruk gjerne en stekepanne som kan settes i stekeovnen, dersom du har det – og legg i kyllingfiletene, med skinnsiden ned. Stek i noen minutter til skinnet har blitt gyllenbrunt.

Vend filetene og stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen på én av filetene. Sett stekepannen i stekeovnen eller legg filetene over på et stekebrett og stek til de har fått en kjernetemperatur på 70 grader. Ta dem ut og la dem hvile i noen minutter før du skjærer dem i skiver.

Kok quinoaen etter anvisning på pakken. Skjær av tuppene på bønnene og kok bønnene i lettsaltet vann 3 minutter. Mens bønnene koker, river du hvitløkfeddet og har i en stor bolle. Bland det sammen med olivenoljen, hvitvinseddiken, resten av saltet og litt nykvernet pepper.

Når bønnene er ferdige, heller du dem over i et dørslag og slår over nok kaldt vann til at du stopper kokeprosessen. Så har du dem over i bollen med hvitløk og olje og blander dem godt inn. Del cherrytomatene i to og bland dem inn også. Rør inn quinoaen så snart den er ferdigkokt. Ha også i ruccolasalaten.

Del avokadoene i to og fjern skall og stein før du skjærer dem i forholdsvis tynne skiver. Del mozzarellaen i mindre biter.

Fordel quinoablandingen på et stort serveringsfat og fordel avokadoene, kyllingfiletene og mozzarellaen over.

Kos deg!

kyllingsalatkyllingsalat-med-quinoa-og-avokadokyllingsalat-med-avokado-og-bønnerkyllingsalat-den-stolte-hanekyllingsalat-den-stolte-hane 2kyllingsalat-den-stolte-hane 3stekt-kylling-med-bønner-og-quinoakylling-med-quinoa-bønner-og-avokado

 

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Den Stolte Hane

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *