Cannelloni med spinat og grønnkål

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Cannelloni med spinat og grønnkål

Dette synes jeg er skikkelig snadrete mat! Lasagneark rullet rundt en salig blanding av spinat, grønnkål, kremost og parmesan. Smakssatt med en akkurat passe mengde hvitløk. Mmmmm. Deilig!

I Italia, hvor denne maten stammer fra, ville de nok ikke drømt om å bruke verken kremost eller creme fraiche, men heller ricotta og mascarpone. Og de hadde nok også enten lagd lasagneplatene selv eller kjøpt noen ferske i butikken.

Her på landet der jeg bor, er det som regel dårlig stelt med både ricotta og mascarpone i butikkhyllene – det dukker opp innimellom, men kan ikke stoles på – så da er det greit å ha et alternativ. Tilgangen til ferske lasagneplater er også forholdsvis ustabil, så for å være på den sikre siden, forkoker jeg helt vanlige tørkede lasagneplater i 7 minutter før jeg ruller dem rundt spinat- og ostesausen.

For å gi cannelloniene en ekstra frisk smak, serverer jeg dem med en tomatsaus til. Den koker du mens cannelloniene står i stekeovnen.

Jeg tipper dette kommer til å bli en bra helgeslager fremover.

Cannelloni med spinat og grønnkål

Dette trenger du for å lage cannelloni med spinat og grønnkål til 4 personer
Cannelloni
8 lasagneplater
400 g spinat
300 g grønnkål
3 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
salt
nykvernet pepper
200 g naturell kremost
150 g creme fraiche
75 g parmesan
1 egg

Tomatsaus
2 fedd hvitløk
1 sjalottløk
1 ss olivenolje
salt
nykvernet pepper
1 boks hakket, hermetisk tomat
1 ts tørket oregano

Kok opp vann i en kasserolle som er stor nok til at lasagneplatene kan legges forholdsvis rette nedi kjelen. Legg i platene når vannet har kokt opp og kok i 7 minutter. Rør rundt innimellom slik at platene ikke klistrer seg sammen.

Hell platen over i et dørslag og la dem renne av før du har dem over i en bolle med kaldt vann.

Vask spinaten og grønnkålen og del grønnkålen opp i forholdsvis små biter. Hvitløkfeddene finhakker du. Varm opp oljen i en stor stekepanne med høye kanter eller en stor kasserolle. Ha i hvitløkfeddene og grønnkålen og la det surre på medium varme i 3-4 minutter før du har i spinaten og lar det surre videre til spinaten ramler sammen.

Du kan steke i flere omganger hvis du ikke har stor nok stekepanne.

Ris parmesanen på den fine siden av rivjernet og ha litt under halvparten av den i en skål sammen med kremosten og creme fraichen. Rør til du får en jebn røre. Rør inn egget. Smak til med salt og pepper.

Hell sausen over spinatblandingen og rør det sammen.

Sett stekeovnen på 190 grader og finn fram en ildfast form.

Spinat- og grønnkålblandingen skal fordeles i 8 like deler. Fordel en del av sausen midt på et lasagneark og brett det rundt fyllet. Legg det over i formen. Gjenta med resten. Legg rullene ved siden av hverandre i formen.

Dryss resten av parmesanen over rullene før du setter formen i stekeovnen og steker cannelloniene i ca. 30 minutter.

Mens cannelloniene steker, lager du tomatsausen. Finhakk hvitløken og løken og ha det i en kasserolle sammen med olivenoljen og saltet. La det surre på ganske svak varme i 3-4 minutter. Ha i pepper, hermetiske tomater og tørket oregano. Kok opp og la det småkoke i 20-25 minutter.

Cannelloni med spinat og grønnkål Cannelloni med spinat og grønnkål Cannelloni med spinat og grønnkål Cannelloni med spinat og grønnkål

 

God middag!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon