Den kjappeste fiskegratengen!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Den kjappeste fiskegratengen!

Jeg er egentlig litt over kanten i forhold til hva som er en grateng eller ikke – tror jeg iallfall – med denne fiskegratengen, for her finnes ikke den minste antydningen til hvit saus, som det jo er vanlig å ha som en base i norsk fiskegrateng. Men ettersom jeg allerede har fiskegratenger av det slaget allerede godt representert på bloggen – her er oppskrift på fiskegrateng uten makaroni og her finner du en med makaroni – tenkte jeg tiden var moden for denne versjonen. Her moser jeg potetene og fisken rett og slett sammen før jeg gratinerer det i stekeovnen noen minutter. I Frankrike kaller de dette for brandade, jeg kaller det bare kjapp fiskegrateng!

Den kjappeste fiskegratengen!

Dette trenger du for å lage kjapp fiskegrateng til 4 personer
800 g kokefaste poteter, f.eks Asterix
2 fedd hvitløk
700 g lettsaltet torskefilet
25 g smør
ca. 2 dl melk
1 egg
salt
godt med nykvernet pepper
250 g cherrytomater
noen timiangreiner

evt. noen brødskiver og grønnsalat til servering

PS! Du kan også bruke vanlig torskefilet – og ikke lettsaltet. Da må du bare tilpasse saltet når du lager ferdig maten.

Sett på grillelementet på stekeovnen.

Skrell potetene og del dem i to eller tre deler. Fjern skallet på hvitløkfeddene. Kok opp vann i en forholdsvis stor kjele (du skal få plass til fisken i samme kasserolle) og kok potetene og hvitløkfeddene møre i usaltet vann. Det tar et sted mellom 20 og 25 minutter. Når potetene snart er ferdig og har 5-6 minutter igjen at koketiden, legger du torskefiletene i kokevannet også. Kok opp vannet igjen og la fisken koke med de siste minuttene.

Hell av vannet og la det dampe tørt noen minutter før du har i smøret og moser det ned. Jeg bruker bare en visp til denne mosingen. Det skal ikke bli helt klumpfritt, for jeg vil små ha fiskebiter i den ferdige gratengen.

Rør sammen 1 1/2 dl av melken og egget før du har det i kasserollen og rører det sammen. Hvis mosen fremdeles er fast, sper du med resten av melken også. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Ha det over i en ildfast form og sett den under grillelementet i stekeovnen. La den stå i 5-6-7 minutter til den har fått noen gyllenbrune flekker. Følg med slik at det ikke blir brent.

De siste 2-3 minuttene, legger du inn cherrytomatene i et ildfast fat også, slik at de også blir varme og lett grillet.

Dryss over noen timiangreier og server.

Den kjappeste fiskegratengen! Den kjappeste fiskegratengen! Den kjappeste fiskegratengen!

God middag!

 

 

 

3 kommentarer til “Den kjappeste fiskegratengen!”

  1. Dette har blitt en hverdagsfavoritt her hos oss. Vi bruker også litt gulrøtter i. Raskt, enkelt og godt med litt cherrytomater ved siden av f.eks. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon