Har du noen gang prøvd å telle hvor mange middager du har lagd med kombinasjonen kjøttdeig og pasta i en eller annen form? Ikke jeg! Det vil være helt fullstendig umulig å telle. Alle de årene jeg har lagd middag for bare meg selv eller, etter hvert, en hel familie.

Noen ganger er det spagetti og kjøttdeig eller – kjøttboller, mens det andre ganger er lasagneplatene som slår følge med kjøttdeigen. Herlige kombinasjoner bruker det i grunn bestandig å bli.

Her har jeg lagd en skikkelig kjapp og supergod hverdagsmiddag med karbonadedeig, pastaskruer, seterrømme og brokkoli. Nam!

Pasta med karbonadedeig og brokkoli

Dette trenger du for å lage pasta med karbonadedeig og brokkoli til 4 personer
350 g pastaskruer – bruk gjerne fullkornspasta hvis du vil
1 brokkoli
400 g karbonadedeig
1 ss olivenolje
2 fedd hvitløk
½ ts salt
godt med nykvernet pepper
1 ts spisskummen
½ ts kajennepepper
2 toppede spiseskjeer seterrømme eller creme fraiche
salat til servering

Kok pastaen i lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Del opp brokkolien i små buketter og la den koke med de siste 4 minuttene. Del opp og ta med brokkolistilken også, den smaker minst like godt som selve blomsten.

Brun karbonadedeigen sammen med olivenoljen i en stekepanne på høy varme. Finhakk hvitløkfeddene og ha i sammen med krydderne. Skru ned varmen noe og la det surre sammen i 3-4 minutter. Smak til med salt og pepper.

Rør inn seterrømmen eller creme fraichen. Bruker du creme fraiche, kan du bruke den med lavest fettinnhold. Lettrømme egner seg ikke spesielt bra.

Da er middagen klar! Kos deg!

Pasta med karbonadedeig og brokkoli Pasta med karbonadedeig og brokkoli

God middag!

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *