Stekt kylling med maiskrem
Det er bestandig en deilig følelse når man kan sette fiks ferdig middag på bordet, mindre enn 20 minutter etter at man satte i gang med matlatingen. Og det kan med denne middagen! Saftig kylling med en veldig god maiskrem til. Maiskremen er like enkel å lage som den er god å spise.
Stekt kylling med maiskrem
til 4 personer
Kyllingen
500 g kyllingfilet
½ ts salt
½ ts nykvernet pepper
2 ss olivenolje
Maiskremen
2 store bokser maiskorn, á 300 g
2 dl matfløte
½ ts salt
½ ts nykvernet pepper
Til servering
blandet grønnsalat
Her bruker jeg store kyllingfileter med skinn, som er ca. 250 gram hver, og når jeg bruker så store fileter, bruker jeg bestandig å brune dem i panna først før jeg ettersteker dem i stekeovnen. Bruker du det samme som meg, starter du med å skru på stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme.
Dryss salt og pepper over kyllingfiletene og varm opp oljen i en stekepanne. Legg i filetene og brun dem på begge sider før du stikker et steketermometer midt i den tykkeste delen på én av filetene. Sett stekepannen i stekeovnen (hvis den tåler det) eller legg filetene over på et stekebrett og stek filetene til de har fått en kjernetemperatur på 70 grader. Ta ut kjøttet og la det hvile i noen minutter før du skjærer det i tykke skiver.
Bruker du små fileter, kan du steke dem ferdig i pannen. Skru ned varmen noe etter at de har blitt gyllenbrune.
Ha maisen i en kasserolle sammen med fløten og kok opp. La det småkoke i 3-4 minutter før du enten heller det over i en matprosessor og moser det til en krem eller bruker en stavmikser. Ha det tilbake i kasserollen og smak til med salt og pepper.
Jeg tar ut noen av maiskornene slik at de ikke blir most, og tilsetter dem igjen etter mosingen, bare for å gi kremen litt tekstur.
Bland sammen en grønnsalat og server til.
God middag!