Ukemeny for uke 24
I går var jeg, etter egen oppfatning, superflink og oljet alle kjøkkenbenkene! De siste ukene har jeg brukt mer tid på å tenke på at jeg burde olje dem, enn det tok meg å gjøre den faktiske jobben. Deilig å starte uken med skinnende benker, som i tillegg er ryddigere enn de bruker å være.
Jeg håper du har hatt en fin helg og at du er klar for en ny og forhåpentlivis strålende bra uke! Husk; Nyt livet og nyt maten!
Mandag 8. juni – Rosa fisk til middag!
Ørretfileter surret i bacon og servert med potetskiver og rosenkål. Det er godt det!
Tirsdag 9. juni – Tirsdags-con-carne
Dette er en hverdagsutgave av en ekte chili con carne, ettersom de færreste av oss har tid til å koke gryte i mange timer på en helt vanlig tirsdag.
Onsdag 10. juni – Pastasalat i full fart
Her får pastaskruer følge med to kyllingfileter, som lå i kjøleskapet etter gårsdagens middag, brokkoli, blomkål, gulrot og tomat. Grønnsaker som bruker å være i kjøleskapet eller på kjøkkenbenken.
Torsdag 11. juni – Thailands fiskesuppe
Denne suppen tenker jeg på som en ypperlig hverdagssuppe. Det betyr at du virkelig ikke må følge oppskriften til punkt og prikke. Følg den gjerne helt slavisk, men vit at du kan lage den selv om du ikke har alle ingrediensene tilgjengelig. Da kan du bruke den som en inspirasjon!
Fredag 12. juni – Deilig falafel i pitabrød
Å lage sin egen falafel er verken spesielt tidkrevende eller vanskelig. Og så er det kjempegodt!
Lørdag 13. juni – Hete scampi med chili og sukkererter
Sterk mat med chili er veldig godt i kombinasjon med noen utvalgte, søte ingredienser. Her er det en søt og saftig papaya som utgjør den perfekte parhesten til chilien.
Søndag 14. juni – Pai med ost og skinke
Det kan i grunn aldri bli feil med en velsmakende pai! Denne smaker aldeles nydelig!
Ukens kake – Langpannesjokoladekake
God å spise og kjapp å lage – en bra langpannekake med andre ord 🙂
Ukens deilige gjærbakst – Fougasse
Dette må jo være et av de fineste brødene som finnes! Fougasse – livets brød!
En riktig god uke til deg!