Ukemeny for uke 39

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 39

Den herlige høsten er over oss for fullt! Butikkene er fulle av gode, norske råvarer og kveldene er så mørke at jeg kan tenne massevis av stearinlys rundt om igjen!

Noen av dere har kanskje høstferie denne uken, mens andre har neste uke. Vi reiser på tur nå denne fredagen, og har du lyst til å følge med på min, forhåpentligvis, fine matreise, er det lurt å følge meg på InstagramStory eller SnapChat. Du finner meg som Fru Timian eller frutimian alle steder.

Det blir som vanlig litt av hvert i ukemenyen denne uken også. Både rødt og hvitt kjøtt, fisk og vegetar. Og så litt søtt da. Det er jo også kjekt å ha med i løpet av uken. Håper du finner mye som du har lyst til å lage.

Ønsker deg en riktig så fint uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 24. september – Tomat- og gulrotsuppe med pasta

Vi starter uken med en god og hjemmelaget suppe! Suppe er bestandig populært å servere. Vil du ha middagen enda mer mettende, kan du jo for eksempel servere noen skiver godt brød med smør til!

 

Tirsdag 25. september – Kyllingsalat med linser og egg

Supergodt, superenkelt og supersunt! Perfekt hverdagsmiddag med andre ord!

 

Onsdag 26. september – Fiskeform med laks og torsk

Ja, jeg vet at dere er skikkelig glade i lettvinte fiskemiddager – og det er denne! Det er ikke veldig mange minuttene du bruker på å gjøre klar ingrediensene til verken formen eller potetstappen.

 

Torsdag 27. september – Saftig kjøttpudding i tomatsaus

Å lage sin egen kjøttpudding er faktisk superenkelt!

Å blande ingrediensene og forme dette til en kjøttpudding, bruker du maks 10 minutter på. Så skal den jo stekes, og det tar litt tid. Men vanskelig, det er det altså ikke! Jeg tenker derfor at dette like gjerne kan være hverdagsmiddag som helgemiddag. Så kan jo du sette deg ned å lese avisen mens puddingen stekes.

 

Fredag 28. september – Paikake med ost og skinke

Dette er herlig helgemat! Og veldig typisk mat jeg får servert når jeg kommer hjem på besøk til mamma. Hun er en mester på å lage denne kaken og den smaker bestandig like godt!

 

Lørdag 29. september – Kylling tikka masala

«Endelig har jeg funnet en oppskrift på kylling tikka masala som hele familien elsker» sto det i en mail jeg fikk fra en av mine følgere etter at hun hadde servert denne. Og sånt gjør jo en matblogger skikkelig glad!

 

Søndag 30. september – Torsk med pesto i filodeig

Jeg simpelthen ELSKER denne middagen! Den ser utrolig lekker ut, det synes nå iallfall jeg, og så smaker den altså like godt!

Her bruker jeg filodeig, som du får kjøpt i innvandrerbutikker og noen velassorterte dagligvarebutikker. Om du ikke får tak i det, kan du gjerne også bruke butterdeig – og det får du kjøpt i alle vanlige dagligvarebutikker.

 

Ukens kake – Saftig gulrotkake med nøtter og masse glasur

Mmmmmm…..!  Denne gulrotkaken er skikkelig god! Jeg har i både eplesyltetøy og hakket hermetisk ananas i kakerøren, og det er med på å lage den ekstra god og saftig.

 

Ukens gjærbakst – Eltefrie rundstykker med spelt

Har du lyst på gode rundstykker? Passe grove og veldig luftige! Da kan du rett og slett bake disse! Helt uten elting! Bare litt sammenrøring av deigen på kvelden for så å la den stå tildekket på kjøkkenbenken til neste dag. En genial måte å bake på!

 

God uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon