Ukemeny for uke 7

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 7

Hei godtfolk! Det er straks klart for en ny uke! Har du noe spennende planer denne uken? Jeg skal stort sett ha en uke på Matverkstedet, og det gleder jeg meg til! Har planer om å lage masse god mat som forhåpentligvis skal havne på bloggen etterhvert.

Søndagen er, iallfall for meg, dagen for å gå gjennom både kjøleskap og vanlige matskap for å sjekke hva som finnes og hva som mangler, for å samkjøre kalenderne med resten av familien sånn at vi har sånn nogenlunde oversikt over hva som skal skje. Og det er dagen for å legge beina litt høyt – jeg elsker å ha beina på kjøkkenbordet mens jeg sitter i kjøkkensofaen og leser – og å drikke flere kopper med god te.

Her kommer middagsforslagene mine for den kommende uken. Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk: Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 11. februar – Fiskeform med laks og torsk

Jeg har en stor forkjærlighet til middager laget i ildfaste former som dette. Det er liksom bare å ha ingrediensene oppi og vipps så er det ferdig middag. Jeg er klar over at det er en viss underdrivelse her 😉

 

Tirsdag 12. februar – Pasta carbonara

Det er ikke mange ingredienser du trenger for å lage denne klassikeren: pasta carbonara! Ikke trenger du mye tid heller, for den er riktig så kjapp å lage!

 

Onsdag 13. februar – Grove pannekaker med blåbær

Alltid stor begeistring i heimen når det serveres pannekaker til middag. Og jeg sjønner jo det, for nystekte pannekaker og godt blåbærsyltetøy er jo en god kombinasjon.

 

Torsdag 14. februar – Deilig kyllingcurry for hele familien

Curry er betegnelsen på en småhet og godt krydret saus med indisk opphav. Og inderne er utrolig gode på å lage sine sauser. Og det er slett ikke komplisert å herme dem. Heldigvis er det fullt mulig å lage en god curry uten at den blir for sterk i smaken. Rundheten og smakskompleksiteten, får du allikevel.

 

Fredag 15. februar – Mexicansk gryte med ris

Stor favoritt hjemme hos oss!

 

Lørdag 16. februar – Tante Torhilds kyllingform

Nå har jeg snakket med så mange den siste tiden som ELSKER Tante Torhilds kyllingform, så da tenkte jeg at jeg måtte ta den med i ukemenyen igjen også. Den har jo vært med mange ganger før også, og kommer helt sikkert til å bli med mange flere ganger!

 

Søndag 17. februar – Kald laks med agurksalat og poteter

Dette er virkelig en stor barndomsfavoritt hos meg! Elsket de søndagene da det sto kald laks med agurksalat, poteter og massevis av rømme på menyen. Og oppå rømmen hadde jeg bestandig 2-3 spiseskjeer med smeltet smør som stivnet sånn halvveis og smakte helt smashing.

 

Ukens kake – Supersaftig kokoskake med knallgod glasur

Ja, jeg vet at det er en enorm mengde med egg som går med for å lage denne kaken! Men, husk at det er en stor langpannekake, så den rekker til MANGE! Det går også fint å bruke en liten langpanne og halvere hele oppskriften hvis det passer bedre. Skikkelig saftig og god, det kan jeg garantere deg at den blir samme hva.

 

Ukens gjærbakst – Grovbrød med havregryn

Du vet det er noe godt i vente når stekeovnen lyser og det dufter gjærbakst i hele huset! Det er jammen ikke mye som smaker bedre enn rykende varm gjærbakst, gjerne en brødskive med en god klatt smør på. Mmm!

 

En god uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon