Pølser og potetstappe!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pølser og potetstappe!

Så utrolig mye som har skjedd på pølsefronten her i Norge de siste årene. Pølser med høyere kjøttinnhold, pølser med masse forskjellig krydder, rå pølser og urøkte pølser finner veien til butikkene rundt om. Og bra er det. For vi har vel kanskje vært et litt kjedelig pølseland?

Her bruker jeg en krainer, som er en kjøttrik pølse med masse god smak, og serverer sammen med verdens beste potetstappe, stekt rødløk og grønnsaker. Nam!

Bruk din pølsefavoritt og server en skikkelig familieklassiker!

Pølser og potetstappe!

Stekt pølse med potetstappe og stekte grønnsaker
til 4 personer

ca. 500 g krainer eller en annen god stekepølse
1 ss olivenolje

Potetstappe
800 g kokefast potet
1 fedd hvitløk
1 ½ dl melk
25 g smør
litt salt
nykvernet pepper

Grønnsaker
1 løk
1 rødløk
2 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
2 gulrøtter
½ brokkoli

Kok opp vann til potetstappa i en kasserolle. Skrell potetene, del dem i mindre biter og ha dem i det kokende vannet sammen med hvitløkfeddet. Kok dem møre.

Tøm vannet av kasserollen og la den stå i 2 minutter uten lokk for at potetene skal dampes tørre. I mellomtiden varmer du opp melken til den ryker. Ha smøret i kasserollen. Knus potetene med en stapper før du sper med melken. Rør kraftig i mosen for å få den luftig og myk. Smak til med salt og pepper.

Skjær både den vanlig løken, rødløken og hvitløken i tynne skiver og ha i en stekepanne sammen med olivenoljen, salt og pepper og la det surre på forholdsvis svak varme i 4-5 minutter. Skrell gulrøttene og del dem i små terninger og del brokkolien i små blomster. Stilken kan du dele i like små terninger som gulrøttene. Ha det i stekepannen og la det surre videre i 5-6 minutter. Smak til med salt og pepper.

Skjær noen snitt i pølsene. Ha oljen i en stekepanne og varm den før du har i pølsene. Stem dem på litt over medium varme i 8-10 minutter totalt. Vend på dem innimellom slik at de ikke blir brente.

Fordel en saftig porsjon med potetstappe på tallerkenen før du legger på pølser og fordeler grønnsakene over.

God middag!

Pølser og potetstappe!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon