Deilig fisketaco for hele familien
Jeg tilhører den delen av befolkningen som er glad i å spise taco på fredagskvelden. Kanskje ikke hver fredag, men sånn innimellom. Vi bruker å trene på fredags ettermiddagene, og da er det utrolig deilig å krype nydusjet opp i sofaen med kosebuksa på og spise lettvint og god mat etterpå.
I sommer var jeg så heldig å få være med Old El Paso til Mexico for å lære å lage taco som mexicanerne selv. Du kan lese mer om reisen min både her og her!
På turen lærte jeg også å lage fisketaco som de gjør i byen Ensenada, som er opprinnelsesstedet for den tradisjonelle mexicanske varianten. Nå har Old El Paso kommet med sin versjon, inspirert av originalen.
Fisketaco fra Old El Paso
400 g torsk eller sei – her bruker jeg torsk
1 pk Old El Paso Restaurante fisketaco – Baja Fish
3 ss rapsolje
1 ¼ dl rømme eller creme fraiche
¼ rødkål eller en fast, grønn salat (hjertesalat el.)
¼ potte koriander
1 lime
Guacamole
2 avokado
1 fedd hvitløk
¼ ts flaksalt
¼ ts nykvernet pepper
¼ potte koriander
saft av ¼ lime
Del fisken i 10-12 mindre biter og rull dem i den medfølgende krydderblandingen (den posen som er beregnet på fisken). Varm oljen i en stekepanne og stek fiskebitene i ca. 3 minutter på hver side, til fisken flaker seg og er ferdigstekt.
Rør krydderblandingen til sausen ut i rømmen.
Så skjærer du rødkålen i tynne strimler og deler opp timen i båter.
Del avokadoene til guacamolen i to og mos kjøttet. Riv hvitløkfeddet og hakk opp korianderen. Bland alt godt sammen. Smak til med limesaft, salt og pepper.
Varm en tørr stekepanne og varm tortillalefsene i noen sekunder på hver side. Pakk dem inn i et kjøkkenhåndkle etterhvert, så holder de varmen.
Så er det bare å plassere alt i små serveringsskåler og rope inn til middag!
Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Old El Paso.