Chili con carne

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Chili con carne

Dette er den perfekte vennematen! Gryten du lager når noen kommer på besøk og dere har lyst på noe skikkelig godt å spise, men som det ikke er mye jobb med å lage. Dette er oppskriften du kan vende tilbake til gang etter gang uten å gå lei!

I en chili con carne må det være gode, røde kidneybønner, og jeg synes det er kjekt å bruke hermetiske bønner som jeg ikke trenger å legge i bløt dagen før. Disse ligger dessuten i en tomat- og chilisaus, som er mer på å gi en herlig smak til den ferdige gryten.

Herlig chili con carne

til 4-5 personer

1 kg grytekjøtt
4-5 ss olivenolje – gjerne en chiliolje, hvis du har
2 løk
4 fedd hvitløk
2 stangselleri
1 rød chili
2 bokser hakket, hermetisk tomat
1 ts spisskummen
1 ts paprikapulver
¼-½ ts chilipulver, alt etter smak og behag
2 ts tørket timian
2 ts flaksalt
godt med nykvernet pepper
½ ts sukker
2 bokser chilibønner
1 liten bit, rundt 10 gram, mørk sjokolade

kokt ris til servering

Skjær vekk fett og eventuelle sener før du deler kjøttet opp i terninger på ca. 2 x 2 cm. Brun kjøttet i en stekepanne i puljer sammen med oljen. Ha kjøttet over i en gryte.

Hakk opp løk, hvitløk, stangselleri og chili. Fjern frøene på chilien dersom du ikke ønsker en chili con carne som er veldig sterk. Ha dette oppi gryten sammen med resten av ingrediensene, ned til og med sukkeret.

Kok opp, legg på et lokk og la gryten småkoke i 1 ½ til 2 timer. Ha i chilibønnene og sjokoladen og la det varmes opp igjen. Du kan også sette gryten, med lokket på, inn i stekeovnen etter at den har kokt opp og la den stå der i 2-4 timer, på 120 grader.

Kok ris etter anvisning på pakken og server til.

Chili con carne

 

 

 

 

5 kommentarer til “Chili con carne”

  1. MMM 🙂
    Hvilken temperatur og tid anbefaler du hvis jeg skal ha gryta i ovnen? Tenker det er lettest da jeg trenger alle plater til disposisjon 😉

  2. Den var digg! Brukt curry istedenfor spisskummen (er ikke min favoritt). Trengte ikke å endre noe som helst forhold fra oppskriftet! 😊 🧡

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon