Saftige grillspyd!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Saftige grillspyd!

Uten noen gang å ha vært der for å kunne fastslå for sikkert at det er sånn det er, antar jeg at dette er mat som de serverer i nord-afrikanske land. Kjøtt trædd på spyd sammen med auberingemos, yoghurt- og mynte dressing og store flate brød. Her bruker jeg oksekjøtt i mine spyd. I Nord-Afrika hadde du kanskje fått lammekjøtt i steden for. Og du kan gjerne bruke det til denne oppskriften også.

Aubergine er helt strålende å bruke til sauser og dipper.

Saftige grillspyd!

Dette trenger du for å lage grillspyd med oksekjøtt og tilbehør til 4 personer

Grillspydene
600 g entrecôte eller ytrefilet
4–5 ss olivenolje
saft av ½ sitron
½ ts salt
nykvernet pepper
1 ts spisskummen
2 fedd hvitløk
2 grener frisk rosmarin eller 1 ts tørket

Auberginedipp
1 aubergine
1 fedd hvitløk
½–1 ts salt
nykvernet pepper
saft av ¼–½ sitron
2 ss olivenolje
½ ts spisskummen

Mynte- og yoghurtdressing
2 dl gresk yoghurt
1 fedd hvitløk
2–3 grener frisk mynte
salt
pepper
saft av ½ sitron

Del kjøttet i terninger på ca. 2 x 2 cm og ha terningene i en zip-pose sammen med olivenoljen, sitronsaften, salt, pepper, spisskummen og opphakket hvitløk og rosmarin. La det marineres på kjøkkenbenken i tre kvarter eller legg det i kjøleskapet i noen timer.

Saftige grillspyd!

Tenn grillen. Skrell auberginen før du deler den i 1 cm tykke skiver og legger helt tørre skiver på grillen. Stek dem i 5 minutter på hver side. Legg dem over i en liten bolle og kle bollen helt tett med plastfolie. La skivene ligge slik i ca. 10 minutter slik at skivene blir helt gjennommyke. Bruk så en gaffel eller stavmikser til å mose dem. Riv hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og bland det inn sammen med resten av ingrediensene. Smak til krydderet slik at sausen blir passe salt og syrlig.

Saftige grillspyd!

Ha yoghurten i en annen bolle og bland inn revet hvitløk og finhakket, frisk mynte. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Træ kjøttstykkene på grillpinner og grill dem på sterk varme i ca. 3 minutter på hver side.

Saftige grillspyd!

Har du en innvandrerbutikk i nærheten, har de sikkert mange ulike flate, brød som stammer fra Middel-Østen. Kjøp inn og server til.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon