Mørk, dobbel sjokoladekake med melkesjokoladeglasur

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Mørk, dobbel sjokoladekake med melkesjokoladeglasur

Her snakker vi om Sjokoladekake med særdeles stor S for SJOKOLADE! Så mørk, så saftig og så utrolig god! Og så har den noen veldig spennende smaker med seg. Kakebunnen har revet gulrot i seg, fyllet er laget av cottage cheese (!) og glasuren av melkesjokolade. Og alt gir veldig gode smakskombinasjoner til den mørke kaken.

Jeg tror jeg kan si at dette er én av de aller beste sjokoladekakene jeg lager!

Ideen til kaken fikk jeg fra den australske matskribenten Phoebe Rosewood, men har gjort ganske så mange endringer på originalen.

Mørk, dobbel sjokoladekake med melkesjokoladeglasur

Mørk sjokoladekake med gulrot, med cottage cheesefyll og melkesjokoladeglasur

Sjokoladekakebunn
200 g mørk sjokolade
200 g smør
¾ dl vann
250 g gulrot
200 g hvitt sukker
200 g brunt sukker
50 g bakekakao
250 g hvetemel
4 ts bakepulver
3 egg
¾ dl skummet kulturmelk

Cottage cheesefyll
½ vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
1 beger – 3 dl – cottage cheese
50 g melis
skall av ¼ appelsin

Melkesjokoladeglasur 
200 g fløte
200 g melkesjokolade

Sett stekeovnen på 160 grader og smør en rundform på 26 cm i diameter. Legg bakepapir i bunnen.

Smelt sammen sjokoladen, smøret og vannet, til kakebunnen, enten i et vannbad, i mikroovnen eller på helt svak varme i en kasserolle. I mellomtiden river du gulroten på den fine side av rivjernet og rører sammen alle de tørre råvarene i en bolle. Pass på at du får rørt ut alle klumper. Bland gulroten med det tørre.

Pisk lett sammen eggene og kulturmelken i en annen bolle.

Hell den smeltede sjokoladeblandingen og egg- og kulturmelken over det tørre og rør det sammen. Hell det over i rundformen og sett det på en rist på nest nederste rille i stekeovnen.

Stek kaken i ca. 1 time og 15-20 minutter. Stikk en kakepinne midt i kaken for å sjekke om den er gjennomstekt. Kommer pinnen tørr ut, er kaken ferdig. Legg den over på en bakerist og la den bli avkjølt før du fjerner formen. Lag gjerne kakebunnen dagen før servering.

Det kan du gjøre med melkesjokoladeglasuren også. Den trenger ganske lang tid på å avkjøles og stivne. Kok opp fløten og fin hakk sjokoladen. Ha sjokoladen i en bolle og hell den kokende fløten over. Rør forsiktig til alt er oppløst. La det avkjøles før du setter bollen i kjøleskapet. Rør rundt innimellom.

Jeg lager fyllet med en stavmikser, men du kan bruke både en matprosessor og en blender. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Ha frøene i en skål som passer til stavmikseren, sammen med resten av ingrediensene og mos det sammen til du har fått ut alle klumpene av cottage cheesen.

Del kaken i to og plasser en av delene på et kakefat. Fordel over fyllet og legg på neste etasje av kaken. Fordel den nesten stivnede glasuren på toppen. Den kan fremdeles være litt rennende, men være god og tykk.

Jeg bruker å rive litt ekstra med appelsinskall over kaken når den er ferdig.

Mørk, dobbel sjokoladekake med melkesjokoladeglasur

God bakst og riktig god fornøyelse!

Mørk, dobbel sjokoladekake med melkesjokoladeglasur Mørk, dobbel sjokoladekake med melkesjokoladeglasur Mørk, dobbel sjokoladekake med melkesjokoladeglasur

 

 

 

 

11 kommentarer til “Mørk, dobbel sjokoladekake med melkesjokoladeglasur”

  1. Hei,
    Jeg regner med at gulroten skal rives og tilsettes røren på slutten (?)
    Blir farsdagskake her i huset, gleder meg.

  2. Hei. Tror du det går greit å droppe det cottage cheese fyllet, doble røren, og lage en langpanne -variant av denne? Skal ha en god kake i 12 årsbursdag ?

    • Nei, det gjør det jammen ikke. Den skal rives fint og has i når du rører sammen alle ingrediensene til bunnen. Retter det opp nå.

  3. Så spennende en oppskrift! Fullt mulig at jeg baker denne til bursdagen min. Jeg synes bare at cottage cheese høres så kornete ut? Blir ostefyllet mykt? Prøver bare å forestille meg hvordan den blir 😅

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon