Ukemeny for uke 48
Den første snøen har kommet og vi har hatt de første kaotiske trafikkmorgenene som bestandig kommer når det første hvite snølaget kommer. Jeg skulle gjerne hatt høst uten snø enda lenger, men ettersom jeg ikke får gjort noe med den saken selv, kan jeg like gjerne omfavne været og være fornøyd!
Jeg er ganske så fornøyd med ukemenyen denne uken også. Og det håper jeg du blir også, for det skal forhåpentligvis være noe for enhver smak og alder. Som alltid er det litt fisk, litt hvitt kjøtt, litt rødt kjøtt og litt vegetar. En salig blanding med andre ord!
Jeg håper du får en riktig fin uke, og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 23. november – Fransk løksuppe
Bruk opp alle tørre brødskorper fra helgen i denne deilig, duftende løksuppen. Løksuppe er en perfekt måte å lage super komfort-mat uten å måtte grave dypt i lommeboken. Deilig middag på en mandag!
Tirsdag 24. november – Pasta med karbonadedeig og brokkoli
Har du noen gang prøvd å telle hvor mange middager du har lagd med kombinasjonen kjøttdeig og pasta i en eller annen form?
Her har jeg lagd en skikkelig kjapp og supergod hverdagsmiddag med karbonadedeig, pastaskruer, seterrømme og brokkoli. Nam!
Onsdag 25. november – Torsk med mandelpoteter og Sandefjordsmør
Dette er skikkelig luksusmat på en helt vanlig onsdag! Den er både lett og kjapp å lage, så da tenker jeg at den passer aldeles strålende bra midt i uka også. Og har du aldri prøvd deg på Sandefjordsmør, er dette dagen å gjøre det på! Den setter virkelig prikken over den berømte i-en.
Torsdag 26. november – Wok med risnudler og svinetfilet
Denne woken er perfekt til pinnespising! Den er lov å spise med gaffel også, men har du et par pinner liggende bortgjemt innerst i en skuff, er dette anledningen til å finne dem fram!
Sushi er perfekt mat for mange å lage sammen. Så her er det bare å samle troppene pent fordelt langsetter kjøkkenbenken eller rundt kjøkkenbordet.
Lørdag 28. november – Pai med ørret og reker
Bare jeg ser dette bildet nå, kjenner jeg at det er alt for lenge siden jeg spiste denne paien sist! Den er skikkelig god og veldig staselig å sette på bordet. Her bruker jeg ørret og store reker. Du kan fin bruke andre fiskeslag i den også.
Søndag 29. november – Langstekt hvitløkkylling
Dette er en genial måte å steke kyllingen på. Vanligvis må vi passe ganske nøye på når vi steker kylling, så vi ikke ender opp med ultratørt kjøtt, men med denne stekemåten ligger kyllingbitene og godgjør seg i langpanna sammen med grønnsaker, massevis av hvitløk og hvitvin ganske så lenge.
Ukens søtsak – Pepperkaker med blåmuggost
Jeg hadde egentlig tenkt å vente med all julebakst til 1. desember, men fikk så himla lyst på pepperkake med blåmuggost, pekannøtter og honning at jeg ikke greide å vente lenger. Pepperkakene kan, selvfølgelig, knaskes av de som ikke liker blåmuggost også!
Ukens gjærbakst – Adventskringle
Tenk at det allerede er første søndag i advent! Det betyr at oppskriften på adventskringlen min må finnes frem igjen! Den er bestandig like populær!
En riktig god uke til deg!