Ukemeny for uke 49

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 49

Adventstemningen er ikke helt på plass her hos meg ennå, men jeg satser på at den kommer nå når stjernene akkurat er hengt opp i vinduene og vi har tent det første lyset. Jeg gleder meg skikkelig til adventstiden!

Jeg prøver virkelig å leve etter mitt eget motto nå i advent: at det er viktigere med de gode stundene sammen – helt blottet for stress – enn at det skal være støvfritt innerst i hver et skap (ytterst også, for den del 🙂 ).

I ukene som kommer nå, kommer jeg til å legge ut massevis av juleoppskrifter, som jeg håper du får stor glede av. Og så tenker jeg, når det kommer til julebaksten også, at det er bedre å bake noen få sorter – og skikkelig kose seg med det – enn å få høye skuldre og kort pust bare for at man skal få alle de berømte 7 slagene i hus.

Èn fin måte å både få mange sorter julekaker ferdig på, og ha en hyggelig stund sammen, er å samle sammen noen venner og ha felles bakedag. Hvis alle lager for eksempel to deiger hver, har dere et godt utgangspunkt for en topp felles bakedag.

Jeg ønsker deg en skikkelig fin uke! Og husk: Nyt livet og nyt maten!

Ukemeny for uke 49

 

Mandag 30. november – Lettvint lasagne

Jeg vet ikke om det egentlig er lov å kalle denne retten lasagne, ettersom jeg ikke har med noen ostesaus, men fordi det er rikelig med ost oppi, tar jeg sjansen.

Ukemeny for uke 49

 

Tirsdag 1. desember – Laks i tomatsaus

Hermetiske tomater er bestandig et sikkerstikk for å få opp sommertemperaturen hele året. Tomatene er plassert i boksen akkurat når de er på sitt aller mest solmodne. Herlig!

Dette er perfekt familiemiddag på en hvilken som helst dag!

Ukemeny for uke 49

 

Onsdag 2. desember – Kyllingwok med cashewnøtter

Du trenger ingen egen wokpanne for å lage wok til middag. En vanlig stekepanne med høye kanter fungerer også veldig bra.

Husk å gjøre klar alle ingrediensene før du setter igang med stekingen.

Ukemeny for uke 49

 

Torsdag 3. desember – Deilig kyllingcurry for hele familien

Denne kyllingcurryen bruker å slå an hos både små og store. Du kan tilpasse mengden med chilipaste til hvor sterk mat dere liker hjemme hos dere.

Ukemeny for uke 49

 

Fredag 4. desember – Kjøttboller i spicy tomatsaus

Smaken i disse kjøttbollene og sausen er inspirert av det Nord-Afrikanske kjøkkenet. Her er det både spisskummen, malt koriander, gurkemeie og masse hvitløk! Skikkelig gode! Og du bruker ikke mange minuttene på å rulle dem ut.

Ukemeny for uke 49

 

Lørdag 5. desember – Bacalao med poteter, egg og oliven

Dette skal visstnok være fotballspilleren Ronaldos favorittmiddag! Så har du en gryende fotballspiller i huset, er dette maten å servere! Heldigvis smaker den aldeles strålende godt for alle oss som ikke fikser dribling og heading også.

Ukemeny for uke 49

 

Søndag 6. desember – Kalvestek med brun saus og glaserte gulrøtter

Du vet det er en skikkelig festlig anledning når du setter en stor og saftig kalvestek på middagsbordet! Og for å få steken akkurat så saftig som den skal være, er det viktig at du tar den ut av stekeovnen når den har nådd den kjernetemperaturen som den skal ha. Så bruk steketermometer når du steker!

Ukemeny for uke 49

 

Ukens søtsaker – Sarah Bernard

Kan du tenke deg noe bedre enn en akkurat passe stor munnfull (eller tre) med mandelbunn, sjokoladekrem og mørkt sjokoladetrekk? Det tror jeg nesten ikke at jeg kan! Sarah Bernard er fantastisk godt! De er vidunderlige, små kaker med massevis av god smak!

Ukemeny for uke 49

 

Ukens gjærbakst – Eltefritt tomatbrød

Det er bestandig spennende å skjære den første skiva av et brød som du har fylt opp med et fyll. Hvordan har det fordelt seg? Ble det som jeg hadde tenkt og hadde jeg i en passe mengde med fyll?

Dette tomatbrødet er kjempegodt å servere som tilbehør til alskens supper og gryter.

Ukemeny for uke 49

En riktig god uke til deg!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon