Ukemeny for uke 4

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 4

Tenk at vi allerede går inn i uke 4! Det var jo virkelig nettopp jul! Men, kalenderen snakker riktig – og appen jeg har på telefonen som forteller meg hvor mye dagslys det er hver dag, forteller meg at dagen i dag, her i Rakkestad, er 1 time, 7 minutter og 53 sekunder lengre enn den var ved vintersolverv. Elsker det faktum at dagene blir lengre!

Og så elsker jeg det faktum at den kommende uken ligger der og venter. Venter på noen spennende møter, mer kryddersalg og, ikke minst tid til å lage og spise god mat. Jeg håper du synes at det er mye god mat i ukemenyen også!

Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

PS! Tusen takk til alle dere som har sendt meg meldinger og kommentarer etter Vixen Influencer Awards på torsdag. Skulle gjerne vunnet prisen som årets matblogger, men er veldig fornøyd med å ha vært i finalen.

 

Mandag 21. januar – Herlig salat med kjerner og frø

Nå har endelig MasterChef Australia startet opp med sine sendinger igjen på TLC – elsker den serien – så da måtte jeg finne frem denne salatoppskriften. Oppskriften er opprinnelig fra George Calombaris, som er én av dommerne. Jeg har gjort noen norske tilpasninger på oppskriften.

 

Tirsdag 22. januar – Thaisuppe med kylling

Det er nesten på kanten å kalle dette en suppe, for den er kanskje like mye en gryte, men det spiller egentlig ingen rolle. Det som betyr noe er at den er skikkelig god!

 

Onsdag 23. januar – Fiskepinner med pommes frites og remulade

Hjemmelagde fiskepinner er enkelt å lage og det er skikkelig godt! Og de bruker å falle godt i smak hos både små og store som får det server.

 

Torsdag 24. januar – Kjøttdeiggryte

Det er litt herlig 80-tall over denne gryten! Kjapp, enkel og god!

 

Fredag 25. januar – Enchiladas

Det er fredagsfølelse over denne maten, folken!

 

Lørdag 26. januar – Ferske vårruller med grønnsaker, kylling og reker (sponset link)

Dette er en stor favoritt hos husets datter! Så ren og frisk i smaken. Jeg trenger dessuten litt sånn mat nå på vinteren, fordi den bærer med seg håp om at det blir sommer igjen i år også.

 

Søndag 27. januar – Svinekoteletter med soppsaus og potetstappe

Dette er skikkelig snadder, folkens! Saftige svinekoteletter med en herlig potetstappe og kantarell- og sjampinjongsaus!

Elsker denne sausen! Den er knallgod! Her bruker jeg en blanding av kantareller og sjampinjong, men du kan gjerne bruke bare den ene, eller du kan bruke andre soppsorter om du har det tilgjengelig.

 

Ukens kake – God gammelsags marmorkake

Marmorkake, folkens! Bestandig like spennende å skjære den første skiven for å se hvilket mønster man har fått i kaken. Og bestandig like godt å spise!

 

Ukens gjærbakst – Eltefritt brød med hvete og rug

Å bake eltefrie brød er, etter min mening, en befriende lettvint måte å bake brød på! Det er bokstavelig talt bare å røre sammen alle ingrediensene, la deigen stå helt i ro i ganske så mange timer, hvelve deigen ut på et bakebord og forme den til så mange brød som du lager, la deigen heve litt igjen før du setter i gang med stekingen.

 

En riktig god uke til deg!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon