Herlig salat med kjerner og frø

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Herlig salat med kjerner og frø

Jeg er en stor fan av australske Master Chef. Setter episodene på serieopptak på GET-boksen og kan gjerne se maaange episoder etter hverandre når jeg først setter meg ned i sofaen. Deltagerne er superflinke og dommerne – de er både knallflinke og tilsynbelatende utrolig hyggelige også.

En av dommerne, George Calombaris, delte nettopp sin mest nedlastede oppskrift de siste tre årene, en frø- og kjernesalat med urter og rosiner. Den er kjempegod, og her får du også oppskriften.

Han gir ingen mål i sin oppskrift, så jeg kan ikke garantere for at min versjon smaker som hans, men der er iallfall lagd i hans ånd. Jeg har dessuten byttet ut noen av ingrediensene med tilsvarende ting jeg hadde i kjøkkenskuffen. Du kan enkelt og greit gjøre dine tilpasninger ut fra hva du har tilgjengelig.

Jeg tenker at dette er perfekt å spise både til lunsj og middag.

Knasende salat med byggryn, gresskarkjerner og krydderurter

til 4 personer

4 egg
2 dl vann
½ ts salt
100 g, 1 ¼ dl, byggris (jeg bruker Duga byggkorn steel cut)
75 g dl mandler
1 rødløk
¼ potte koriander
¼ potte flatbladet persille
¼ potte basilikum
1 boks, 300 g, hermetiske grønne linser
75 g gresskarkjerner
25 g pistasjnøtter
2 ss kapers
50 g rosiner
½ dl ekstra virgin olivenolje
¼ dl sitronsaft
flakssalt
nykvernet pepper
2 dl gresk yoghurt
et lite dryss spisskummen over yoghurten

Legg eggene i en kjele med kaldt vann og kok opp. La dem koke i 7 minutter før du heller av vannet og slår over nok kaldt vann til at du stopper kokeprosessen. Skrell eggene og del dem i to eller fire.

Kok opp de 2 dl med vann og saltet og ha i byggrisen. Legg over et lokk. Kok opp og la det småkoke i 10 minutter. Skru av varmen og la kjelen, med lokket på, stå rolig i 10 minutter til. Ta av lokket og la byggen avkjøles noe.

Grovhakk mandlene og ha i en bolle. Rødløken samt alle krydderurtene finhakker du og har i bollen. Hell linsene over i et dørslag og skyll dem i kaldt vann før du har dem over i bollen også. Så har du i gresskarkjernene, pistasjnøttene (de bruker jeg å la være hele), kapersen og rosinene. Bland det hele godt sammen.

Bland inn byggrisen før du avslutter med olivenoljen og sitronsaften og smaker til med salt og pepper. Jeg bruker bestandig flaksalt når jeg smakssetter i en salat som dette. Synes at det blir bedre enn vanlig finkornet salt.

Fordel salaten på et serveringsfat og legg yoghurten i en haug på toppen. Her har jeg drysset litt spisskummen på toppen av yoghurten. Det gir et lite ekstra piff til smaken.

Kos deg!

 

6 kommentarer til “Herlig salat med kjerner og frø”

  1. Er sååå enig med deg!!! EKSKER MasterChef Australia og har sett hver eneste episode:)) Savner dog gamlegjengen! Takk for oppskrift fra selveste George! Skal prøves!

    • Håper den faller i smak, Anne Britt! Jeg satt faktisk og tenkte – da jeg så episode 4 – at jeg likte den nye gjengen veldig godt! Og at det var veldig lurt å få med Gordon Ramsay den første uken, sånn at det ble litt familiært selv med nye programledere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon