Sjekk ut de fargene! Fy flate som jeg elsker mat som ser sånn ut  – og ikke minst – som smaker som dette! Og heldigvis er de andre i familien helt enige med meg! Og nå når verden rundt oss ligger i vinterdvale og nesten ikke har farger, kjenner jeg ekstra trang til at maten skal være full av skarpe, herlige farger!

Du kan bruke denne salatskålen som en egen middag eller du kan ha den som tilbehør til et fiskestykke. Det er også kjempegodt!

Det er ganske mange elementer i salatskålen, så oppskriften ser ganske omfattende ut, men alle prosessene er veldig enkle og kjappe. For at det skal være mest mulig oversiktlig, har jeg delt opp hver av prosessene i innholdsfortegnelsen under.

Salatbowl med ovnsbakt søtpotet og syltet rødkål

til 4 personer

Søtpotetene
400 g søtpotet
2 ss olivenolje
1 ts salt
½ ts spisskummen
¼ ts kajennepepper
noen runder med pepperkvernen

Middagsbygg
4 dl vann
1 grønnsaksbuljongterning eller 1 ts grønnsaksbuljong
2 dl middagsbygg

Avokado- og bønnemosen
500 g edamamebønner (fra frysedisken)
2 avokadoer
1 ss limesaft
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
½ potte koriander
½ potte mynte

Rødkålen og polkabetene
1 dl eplecidereddik
½ ts salt
1 ss sukker
1 polkabete
200 g rødkål

Resten av ingrediensene
60 g cashewnøtter
2 ss sesamfrø
noen salatblader

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Skrell søtpotetene og del dem i terninger. Ha dem i en ildfast form sammen med resten av ingrediensene og bland det sammen. Stek søtpotetene i ca. 20 minutter til de er gjennomstekte og gyllenbrune.

Kok opp vannet og grønnsaksbuljongen. Ha i middagsbyggen og kok i 20 minutter, eller etter anvisning på pakken.

Kok opp vann i en kjele. Ha i edamamebønnene og gi dem et oppkok. Hell det over i et dørslag og hell over nok kaldt vann til at kokeprosessen slutter.

Nå skal du mose halvparten av bønnene sammen med avokadoene, tilsette limesaften, salt og pepper, samt urtene. Jeg bruker å kjøre alt sammen i en matprosessor. Resten av edamamebønnene serverer du som de er. Du kan gjerne helle 1 ss god olivenolje over dem.

Bland sammen eplecidereddiken, salt og sukker i en bolle. Skrell polkabeten før du skjærer den i helt tynne skiver og rødkålen i tynne strimler. Nå kan du enten blande de to, eller du kan dele eddiken i to boller og sylte beten og rødkålen hver for seg. De trenger bare å ligge i laken i noen få minutter.

Risk cashewnøttene og sesamfrøene i en tørr stekepanne til de blir brunflekkete.

Da er det bare å samle alle ingrediensene å legge dem enten i én stor skål eller i 4 serveringsboller.

Håper det smaker!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *