Nå er vannmelonene utrolig gode! Skikkelig mørkerøde i fargen, supersøte og saftige, og de er fremdeles faste i kjøttet. Elsker disse herlige røde bitene og jeg deler ofte opp vannmelon og serverer både sammen med middagen eller etterpå.

Så istedenfor å legge vannmelonen på et eget fat denne gangen, lagde jeg like gjerne en egen vannmelonsalat med nudler, chili og vårløk.

Jeg tenker dette er perfekt både som en lett lunsj og middag, alene eller sammen med et stykke grillet fisk eller kylling.

Vannmelonsalat med nudler og nektariner

til 4 personer – som tilbehør
til 2 personer – som egen rett

1 pk, 180 g, risnudler
3 ss sesamfrø
2 ss riseddik
2 ss soyasaus
1 ss sukker
½ vannmelon
2 nektariner
5-6 vårløk
½-1 rød chili
basilikumblader til servering – her bruker jeg rød basilikum og thaibasilikumblader

Tilbered nudlene etter anvisning på pakken. Skyll dem i kaldt vann når de er ferdige.

Ha sesamfrøene i en tørr stekepanne og stek/rist dem til de blir brunflekkete. Bland sammen riseddiken, soyasausen og sukkeret og rist eller pisk det sammen til sukkeret blir oppløst.

Skjær vekk skallet av vannmelonen og del den i biter. Nektarinene deler du i båter, vårløkene skjærer du i ringer – skjær gjerne litt på skrå – og chilien finhakker du. Du bestemmer selv om du vil ha med eller uten frøene. Det er der mesteparten av styrken i chilien sitter.

Fordel risnudlene, vannmelonbitene og nektarinbåtene utover på et stort serveringsfat. Dryss over vårløken, chilien og sesamfrøene. Fordel dressingen og basilikumbladene over til slutt.

Kos deg!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *