Langstekt lammelår med asiatiske smaker

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Langstekt lammelår med asiatiske smaker

Å hula hei! Dette smakte skikkelig godt! Jeg greier ikke å dy meg når jeg setter tennene i første bit av kjøtt, grønnsaker og yoghurtdressing. Måtte bare rope det ut! Herlig! Jeg elsker når maten blir akkurat like god som jeg håpet på, og kanskje noen hakk bedre også.

Jeg har allerede mange ulike varianter med lammelår liggende på bloggen, så denne gangen fant jeg ut at jeg ville ha litt nye smaksvarianter. Da ble det en asiatisk vri på lammemiddagen denne gangen. Og den ble jeg, som du skjønner, særdeles fornøyd med.

For å få lammelåret supersaftig og -mørt, langsteker jeg kjøttet på svak varme. Da kan du gjerne regulere varmen fra 100 til 150 grader, alt etter hvor lang tid du ønsker at det skal ta. Beregn et sted mellom 5 og 7 timer.

Langstekt lammelår med asiatiske smaker

Oppskrift på langstekt lammelår med asiatiske smaker og deilig tilbehør
til 8 personer

1 lammelår, ca. 3 ½ kg
3 ts salt
4 ts red curry paste (jeg bruker en fast, middels sterk paste)
2 gulrøtter
15-20 hvitløkfedd

Wok med gulrot, paprika og løk
2 gulrøtter
1 ss rapsolje
2 røde paprika
2 rødløk
3 fedd hvitløk
1-2 ss soyasaus
2-3 ss søt chilisaus (bruk gjerne en med mye chili og forholdsvis lite sukker)
evt. litt salt
noen korianderblader ved servering

Råstekte poteter
1 ¼ kg kokefaste poteter
3 ss olivenolje
1 ts salt
nykvernet pepper

Yoghurtdressing – raita
3 dl gresk yoghurt
1 fedd hvitløk
½ ts flaksalt
½ ts malt spisskummen
nykvernet pepper
1 lime

Gni lammekjøttet godt inn med salt og curry pasten. Du kan godt gjøre det dagen før steking, men det er ingen krise om du ikke gjør det. Del opp gulrøttene og hvitløkfeddene og ha dem først i en langpanne før du legger lammelåret oppå. Hell i 1 dl med vann og kle formen med aluminiumsfolie.

Sett stekeovnen på 230 grader og legg i lammelåret. Skru ned varmen etter 10 minutter, til et sted mellom 100 og 150 grader. Alt etter hvor mange timer du tenker å la kjøttet steke. For å ha full kontroll på kjøttet, er det lurt å stikke et steketermometer godt inn i det. Ettersom det skal langstekes på denne måten, skal det gjerne bli rundt 80 grader før du tar det ut. Løft på folien innimellom for å forsikre deg om at pannen ikke steker tørr. Tilsett evt. litt mer vann. Ta av folien den siste halvtimen slik at kjøttet blir godt brunet. Du kan vet. skru på litt mer varme på slutten for å få brunfargen.

Mens kjøttet hviler, steker du potetene. Gjør dem klare på forhånd. Bruk gjerne litt store poteter. Skjær dem først i ca. 1 cm tykke skiver, så i staver. Ha dem i en langpanne sammen med olje og krydder. Stek dem på 225 grader varmluft i 20–25 minutter til potetene er sprø utenpå og myke inni.

Skrell gulrøttene og del både dem og paprikaene i mindre biter. Rødløkene skjærer du i små båter og hvitløken finhakker du. Ha først gulrøttene i en stekepanne, men høye kanter, sammen med oljen og stek på litt over medium varme i noen minutter. Så har du i paprikaen, rødløken og hvitløken. Skru ned varmen noe. La det surre i noen minutter. Ha i soyasausen og den søte chilisausen og la det småkoke i 2 minutter. Smak til med eventuelt litt mer salt. Dryss over noen korianderblader ved servering.

Til dressingen har du yoghurten i en bolle, river hvitløkfeddet og rører både det og krydderet inn. Skjær det grønne av litt av limeskallet og finhakk og rør inn. Smak så til med limesaft. Dryss litt ekstra spisskummen og limeskall over ved servering.

Langstekt lammelår med asiatiske smaker Langstekt lammelår med asiatiske smaker Langstekt lammelår med asiatiske smaker

God middag!

Langstekt lammelår med asiatiske smaker Langstekt lammelår med asiatiske smaker

6 kommentarer til “Langstekt lammelår med asiatiske smaker”

    • Ja, om termometeret stopper på 86-87 grader er det også helt fint. Når vi langsteker kjøttet på denne måten, vil kjernetemperaturen komme høyt, men resultatet vil allikevel bli veldig saftig ettersom det har blitt stekt på så lav temperatur hele veien.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon