Påskemuffins
Muffins er bestandig populært å servere her hjemme. De er kjappe og enkle å lage, og er jo rett og slett veldig gode å spise. Disse muffinsene har en lett sjokoladesmak, og jeg bruker å lage dem hele året. Men, for å få en litt mer påskete variant, har jeg her tilsatt appelsinjuice i både muffinsrøren og i glasuren. I glasuren bruker jeg knallgul konditorfarge også, bare for å være skikkelig på at vi kommer i den rette påskestemningen.
Du kan erstatte appelsinjuice med melk.
Påskemuffins
12 stykker
100 g sjokolade
50 g smør
2 egg
200 g sukker
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 dl appelsinjuice
Glasur
125 g mykt smør
125 g myk kremost
250 g melis
1 ts vaniljesukker
2 ss appelsinjuice
konditorfarge
appelsinskall og jelly beans til pynt
Sett stekeovnen på 200 grader og kle et muffinsbrett med papirformer.
Smelt sammen sjokolade og smør og sett til side. Ha egg og sukker i en miksmaster og pisk til eggedosis. Bland sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og ha melblandingen, juicen og det smeltede sjokoladesmøret velselvis i mikseren. Pisk til alt er blandet sammen.
Fordel muffinsrøren i formene og stek dem i 16–18 minutter. Sjekk med en kakepinne for å se om de er gjennomstekte.
Ta dem ut av brettet og la dem avkjøles på en bakerist.
Pisk sammen smør, kremost, melis og vaniljesukker til glasuren. Ha i appelsinjuicen. Tilsett nok konditorfarge til du får ønsket gulfarge. Jeg bruker en konsentrert konditorgele.
Fordel glasuren på muffinsene. Riv det gule av en appelsin og pynt med det og jelly beans.