Fritert kylling med pommes frites

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Fritert kylling med pommes frites

Dette er supersnacksete helgemat, spør du meg! Det er noe veldig amerikansk sørstataktig med fritert kylling servert med pommes frites. Deilig!

For å få kyllingen skikkelig mør, marinerer jeg den i melk over natten.

Her bruker jeg en hel kylling som jeg deler opp, men du kan også bruke en tilsvarende mengde med kyllingbryst (beregn litt mindre kjøtt da, fordi det ikke er bein i brystfiletene) eller bare kyllingklubber.

Å friterer er ikke så vanskelig som du kanskje tror. Det handler først og fremst om å finne den riktige temperaturen på oljen, og har du det, ordner kyllingen seg nesten selv. Og riktig temperatur, er et sted rundt 160-180 grader. Du kan se at oljen begynner å bevege på seg i kjelen når den når riktig temperatur. Setter du et treskaft i oljen, skal det bruse rundt det.

Så vil oljen endre litt temperatur når du legger i kyllingen, så du får justere deg litt frem og tilbake.

fritert kylling

Fritert kylling med pommes frites

Fritert kylling med pommes frites
1 stor kylling på ca. 1 ½ kg
1 liter H-melk
2–3 ts salt
nykvernet pepper
½ rød chili
3–4 dl hvetemel
ca. 1 l solsikkeolje eller annen nøytral olje

Sausen
3 ss olivenolje
2 ss hvetemel
salt
pepper

Pommes frites
1 kg store poteter
4 ss olivenolje
1 ts salt

Det er fint om kjøttet kan marieneres i 4–5 timer eller over natta.

Del opp kyllingen i 6 eller 8 biter, avhengig av hvor stor kylling du har. To brystfileter, to vinger, to klubber og to lår bruker jeg å dele kyllingen opp i. Så skal kyllingen marineres i melken. Ha en brødpose inni den andre, sånn at du er sikker på at den ikke lekker, og ha kyllingbitene, melken og litt salt og pepper oppi. Knyt godt igjen og legg posen i kjøleskapet enten over natta eller i noen timer.

Ta kyllingen ut av kjøleskapet ca. en halv timer før du skal jobbe videre med den, slik at den rekker å bli romtemperert. Del chilien i to på langs, og skrap ut frøene før du finhakker den. Ha den sammen med hvetemelet, resten av saltet og litt mer pepper i en bolle.

Hell marineringsmelken over i en annen bolle og sett den til side. Rull kyllingen i melblandingen. Ha oljen i en stekepanne med høye kanter eller kasserolle og varm den opp. Oljen er passe varm når det freser rundt et trenåndtak, som du setter oppi. Legg i kyllingbitene og stek dem i ca. 15 minutter, dersom du bruker kyllinglår og litt kortere tid dersom du bruker kyllingfilet. Snu dem, sjekk at varmen er passe, og la dem steke like lenge på den andre siden.

La kyllingbitene renne av på tørkepapir før servering.

Mens kyllingen friteres, lager du pommes frites. Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Vil du ha lange strimler som minner om vanlig pommes frites, må du bruke store poteter. Skjær dem i skiver før du så deler skivene opp i strimler. Ha all poteten i en langpanne og slå over olivenoljen. Rør rundt en gang slik at alt blir blandet. Strø over saltet og stek det litt under midten av stekeovnen.

Rør om en gang eller to mens det stekes. Potetene er ferdig når de er sprø utenpå og myke inni.

Ha olivenoljen til sausen i en liten kasserolle. Ha i hvetemelet og rør det sammen. Hell i 5–6 dl av marineringsmelken og rør godt slik at melet ikke klumper seg. Kok opp og la sausen koke i noen minutter før du smaker til med salt og pepper.

 

 

2 kommentarer til “Fritert kylling med pommes frites”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon