Pizza med brennesle og mozzarella

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pizza med brennesle og mozzarella

De av dere som følger meg på Snapchat kunne tidligere i denne uken se at jeg lagde pizza med brennesle, og at jeg tok masse snapp-bilder av den og la ut. Den ble nemlig akkurat så god som jeg ønsket at den skulle bli.

I fjor høst var vi i Los Angeles og da spiste vi nemlig pizza med nesle og mozzarella, så den har vært i bakhodet mitt helt siden da. Nå er brenneslesesongen i full gang, så da er det bare å plukke i vei. Jeg fant ikke nok brennesle på vår tomt, men massevis av fin nesle ved komposthaugen til naboen. Et klassisk bra eksempel på to fluer i ett smekk der med andre ord. Jeg fikk den brenneslen jeg ønsket, og naboen ble kvitt tilsvarende mengde.

Har du mye brennesle, kan du også lage kjempegod brenneslesuppe. Det kan du finne oppskrift på her.

Når du lager sånn type pizza, som jeg gjør her, er det veldig bra å ha en skikkelig varm stekeovn, så har du en bakesten eller pizzasten, så legg det inn i stekeovnen og sett den på maks varme. Jeg har kjøpt meg en italiensk bakeovn, som jeg fremdeles er i opplæringsfasen på å buke, men jeg merker at jeg nå begynner å få kontroll på varmen og hvordan ovnen virker. Disse pizzaene ble stekt på 400 grader, og da tar det i underkant av 2 minutter å steke dem. En helt fantastisk følelse! Det er så moro!

Men altså, du trenger ikke en sånn pizzaovn for å lage en knallgod pizza med brennsle. Bare så det er sagt!

Oppskriften på pizzadeig har jeg fra Jan Vardøens eminente pizzabok – Pizza Paradiso. Den kan du lese mer om her! Jeg har imidlertid erstattet litt av den oljen han bruker med vann, så jeg har tatt meg noen friheter.

Oppskriften til bunnene er nok til 8 porsjonspizzaer. Jeg lager bestandig det, selv om det bare er oss 4 hjemme som skal spise. Da halvsteker jeg resten av bunnene før jeg putter dem i fryseren.

Som du ser på bildet under, lagde jeg pizzaer med tomatsaus også. Og oppskrift på verdens enkleste og supergode pizzasaus, finner du her!

hjemmelaget porsjonspizza

Oppskrift på italiensk pizza med brennesle og mozzarella

Pizzabunner
til 8 bunner

1 kg hvetemel, gjerne et finbakstmel, 00
1 ts salt (jeg bruker mindre salt enn Jan Vardøen)
¼ pk gjær, fersk eller tørr
6 ½ dl lunkent vann
½ dl extra virgin olivenolje

Brennesletopping
til 4 pizzaer

3-4 liter brennesle
4 + 2 ss olivenolje
4 fedd hvitløk
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
250 g fersk mozzarella

Ha alle de tørre ingrediensene til bunnene i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den rett oppi bakebollen. Ha i vann og olivenolje og sett elt deigen godt sammen. Jeg bruker å la kjøkkenmaskinen gå på laveste hastighet i 15 minutter.

Hvelv deigen over på et melet bakebord, dekk den med plastfolie  og la den hvile i 20 minutter. (Altså ingen forheving før du gjør dette).

Kle to stekebrett med bakepapir eller dryss mel eller durumhvete på en stor trefjøl.

Del deigen i 8 like store deler og rull hver del ut til en stor bolle. Fordel dem med god avstand på bakebrettene. Dryss over litt mel og dekk brettene med plastfolie. La deigen heve i 2-3 timer. Skal den stå lenger, setter du bare brettene inn i kjøleskapet. Der kan de stå i flere timer.

Sett stekeovnen på så høy varme som mulig – les innledningen i blogginnlegget.

Det er best å bruke forholdsvis små blader og tilhørende tynne stilker. Plukk med plasthansker, så brenner du deg ikke.

Vask brenneslen godt og tørk den. Ha olivenoljen (de 4 ss) i en stor stekepanne på medium varme og riv hvitløken rett i. Ha i salt og pepper og la dette surre i noen minutter. Ha i brenneslen og rør rundt. La det stekes til brenneslen ramler sammen. Ta det av varmen.

Dryss mel på bakebordet. Nå kan du enten kjevle hver bolle ut til en passe stor porsjonspizza eller du kan bruke fingrene og håndflaten og klemme den utover, sånn som de profesjonelle pizzabakerne gjør.

Fordel pizzabunnene på stekebrettene eller trefjølen. Fordel de to siste spiseskjeene med olivenolje over de fire bunnene. Del mozzarellaen i mindre biter og fordel både den og brenneslen på bunnene.

pizza i italiens pizzaovn

steker pizza

Stek pizzaene til de har fått gyllenbrune kanter og osten er smeltet. På 400 grader, som jeg har her, tar det mellom 1 ½ og 2 minutter å steke ferdig pizzaene. I en vanlig stekeovn, vil det ta et sted mellom 5 og 10 minutter – avhengig av hvor høy varme du kommer opp i.

Dryss over bittelitt flaksalt og pepper før servering!

Kos deg!

pizza

hjemmelaget pizza

neslepizza

pizza med nesle

 

 

 

 

 

 

4 kommentarer til “Pizza med brennesle og mozzarella”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon