Søtpotet-taco med guacamole og bønnestuing

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 35 minutter

Porsjoner: 4

Søtpotet-taco med guacamole og bønnestuing

Her en morgen jeg hørte på P3, snakket en av programlederne om at han hadde spist søtpotet-taco kvelden før, og at han hadde spist himla mye fordi det var så godt! Dette må utforskes nærmere, tenkte jeg da, så da var det bare å gå i butikken for å kjøpe søtpotet!

Jeg ble skikkelig fornøyd med resultatet. Her er det herlige farger, ulike teksturer og gode smaker! Og selv om det er mange små elementer med i middagen, er den enkel og forholdsvis kjapp å lage.

Håper du kommer til å like den like godt som den ble mottatt her hjemme!

Ingredienser

Stekte søtpotet-terninger
800 g søtpotet
5 ss olivenolje
1 ts spisskummen
1 ts tørket oregano
0.5 ts kajennepepper
1 ts hvitløkspulver
0.5 ts paprikapulver
1 ts salt
nykvernet pepper
2 ss potetmel

Syltet rødløk
1 rødløk
0.5 ts salt
1 ts sukker
0.5 dl hvitvinseddik
vann til det dekker

Bønnestuing
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
0.25 ts chiliflakes
0.5 ts salt
400 g kidneybønner
1 dl vann
20 g smør

Guacamole
2 avokado
0.5 lime
1 fedd hvitløk
flaksalt
nykvernet pepper
0.25 potte koriander

Til servering
12 små maistortillaer
tortillachips
rømme
1 lime

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Skrell søtpotetene og del dem i terninger på ca. 1 ½ x 1 ½ cm. Ha dem i en langpanne sammen med resten av ingrediensene og bland det godt sammen. Potetmelet gjør at søtpotetene får en ekstra sprø overflate. Stek søtpotetene i ca. 20 minutter, til potetbitene er gjennomstekte.

Skjær rødløken i så tynne ringer som du greier og ha ringene i en skål. Ha i de andre ingrediensene og rør det sammen. La det stå i 5-10 minutter før servering.

Finhakk sjalottløken og hvitløkfeddene og ha det i en kjele sammen med olivenoljen, chiliflakene og saltet. La det surre på forholdsvis svak varme i noen minutter, til løken har blitt myk og blank. Hell bønnene over i et dørslag og skyll dem i kaldt vann før du har dem over i kjelen. Ha også i vannet. Kok opp og la det småkoke i ca. 10 minutter, til bønnene er helt myke. Rør rundt innimellom så det ikke brenner seg i bunnen. Ta kjelen av varmen og mos bønnene med en potetstappemoser. Blir stuingen for tykk, sper du med litt mer vann. Rør inn smøret og smak til for å kjenne om den er passe krydret.

Del avokadoene til guacamolen i to og fjern steinene. Jeg bruker å risse opp ruter i kjøttet, mens det fremdeles er i skallet, og så presse og mose det rett ned i en skål. Så bruker jeg en gaffel til å mose det så mye som jeg ønsker. Jeg liker guacamolen best når det fremdeles er litt klumper i den.

Ha i limesaften og rør den inn før du river hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og blander inn. Hakk opp korianderen og rør inn. Smak til med salt og pepper.

Varm tortillalefsene i en tørr stekepanne over ganske høy varme til de får brune flekker. Legg dem over i et rent kjøkkenhåndkle for å holde dem varme etterhvert.

Finn frem resten av tilbehøret og del opp limen.

Da er det klart for servering! Jeg har bønnestuingen nederst, så guacamole, søtpotet-terninger, syltet rødløk og rømme. Så skviser jeg litt lime over og topper det hele med tortillechips.

Kos deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Utvikling og Hosting av Sircon