Nå har jeg kommet over i de voksnes verden. Altså når det kommer til matpakketips. Alle i alle aldre kan selvfølgelig spise alle matpakketipsene jeg legger ut.

Hvis du ikke har kantineordning på jobben, er det litt greit å kunne variere litt på sin egen matpakke også. Så, her kommer det 5 nye matpakketips til alle oss som har med oss matpakke på jobben.

All maten kan lages dagen i forveien og så oppbevares i kjøleskapet. Et godt tips er å bruke hele eller elementer av matpakken når du lager middag, så blir det ikke mye ekstra jobb med selve lunsjmaten.

PS! Det tar ikke mange minutter å frese sammen denne linsesalaten!

I matboksen
1 fedd hvitløk
1 sjalottløk
1 vårløk
¼ ts salt
nykvernet pepper
200 g hermetiske store hvite bønner
3 ss hermetiske linser
3 cherrytomater
10-12 biter marinert fetaost el.
½ pære i skiver
1 liten neve nøtteblanding

Finhakk hvitløken og sjalottløken og del vårløken i ringer. Ha det i en stekepanne sammen med olivenoljen, salt og pepper. La det surre på forholdsvis svak varme i 3-4 minutter.

Skyll de hermetiske linsene i kaldt vann før du har dem i stekepannen. Noen linser er også greie å skylle først. Det kommer an på hvilket merke du bruker. Ha dem også i stekepannen. Del opp tomatene og la dem surre med.

Ta stekepannen av varmen. Ha i fetaostbitene. Jeg bruker ikke ekte fetaost akkurat her, men det må du veldig gjerne gjøre. Her bruker jeg av de marinerte osteterningene du kjøper på glass. Rør alt sammen. Ta en smak og kjenn om det er passe med salt og pepper.

Hell det over i matboksen og sett den inn i kjøleskapet så snart salaten er kald. Der kan den stå til neste dag. Husk å legge i en gaffel.

Vil du unngå at pæreskivene blir brune, kan du dyppe dem i en bolle med kaldt vann tilsatt noen sitrondråper.

Her bruker jeg en nøtteblanding bestående av pekannøtter, pistasjnøtter og tørkede tranebær. De er ikke saltet.

God formiddagsmat!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *