Minibaguetter med havregryn

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Minibaguetter med havregryn

Det er jo rett og slett sånn at nystekt gjærbakst er noe av det beste jeg vet! Nystekte minibaguetter er intet unntak! Med skikkelig sprø skorpe og akkurat så luftige og lette inni som jeg ønsket at de skulle bli.

Du kan gjerne bruke denne deigen til å lage lange baguetter eller mindre rundstykker også. Jeg fikk lyst til å lage minibaguetter, så da gjorde jeg det.

litt grove baguetter

Oppskrift på minibaguetter med havregryn
16 stykker

200 g fint sammalt hvetemel
100 g havregryn
800 g hvetemel
1 ts salt
¼ pakke gjær
7 ½ dl vann, ca. 25 grader

Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den rett i bollen. Ha i vannet og elt deigen godt. Jeg bruker å sette kjøkkenmaskinen på laveste hastighet og la eltekroken jobbe i 15 minutter. Da får jeg en smidig og god deig å jobbe med.

Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse.

Dryss et tynt lag med mel på bakebordet og hvelv deigen over. Kna den sammen en gang eller to før du deler den i 16 like store deler. Rull hver del ut til baguetter. Lag gjerne en liten spiss på tuppene.

Legg baguettene over på bakepapirkledde stekebrett. Dekk dem med plastfolie eller kjøkkenhåndkle og la dem etterheve i ca. 45 minutter.

Sett stekeovnen på 250 grader varmluft. Går stekeovnen din bare til 230 grader, går det også helt fint. Da må du legge på et minutt eller tre på steketiden.

Lag snitt i baguettene rett før steking. Stek dem i 12-14 minutter. Går stekeovnen din bare opp til 230 grader, beregner du litt lengre steketid.

Hell baguettene over på en bakerist og la dem avkjøles der.

baguetter

God bakst!

små baguetter

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon